Pellanet

Δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης

Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, ο Βουλευτής Πέλλας εκφράζει την αναγκαιότητα για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών τονίζοντας ότι:
«Οι νεφροπαθείς του Νομού Πέλλας προκειμένου να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη αιμοκάθαρση τρεις φορές τη βδομάδα, αναγκάζονται να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα καθώς στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν υπάρχει μονάδα αιμοκάθαρσης, ενώ ταυτόχρονα οι θέσεις στα νοσοκομεία της Έδεσσας και της Βέροιας είναι λίγες για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Τα έξοδα που απαιτούνται για τη θεραπεία των ασθενών επιβαρύνουν τόσο τους ίδιους τους ασθενείς όσο και το δημόσιο».
Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη η δημιουργία και η οργάνωση μιας μονάδας αιμοκάθαρσης στην πόλη των Γιαννιτσών , παράλληλα με την ταυτόχρονη ενίσχυση της αντίστοιχης μονάδας του Νοσοκομείου της Έδεσσας, θα προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες καθώς θα δινόταν η δυνατότητα εξυπηρέτησης των νεφροπαθών του μισού νομού και επιπλέον, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών των περιοχών της Παιονίας του Νομού Κιλκίς, Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας και ένα μεγάλο τμήμα στα Δυτικά του Νομού Θεσσαλονίκης. Η πρόσβαση στην πόλη των Γιαννιτσών από τις εν λόγω περιοχές είναι εύκολη και ταυτόχρονα γρήγορη διότι, ο νοητός κύκλος μέσα στον οποίο βρίσκονται είναι ακτίνας 20 χιλιομέτρων. Επίσης, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Γιαννιτσών είναι ένας ακόμη ενθαρρυντικός παράγοντας ώστε το Νοσοκομείο να φιλοξενήσει μια τέτοια μονάδα, μειώνοντας για τους ασθενείς τις δαπάνες μετακίνησης και νοσηλείας σε ιδιωτικές Μονάδες.
Στην επιστολή του ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «μια τέτοια εξέλιξη θα είχε σαν αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση στις λίστες αναμονής των ασθενών που χρήζουν αιμοκάθαρσης, θα μείωνε την ταλαιπωρία και θα βοηθούσε στην καλύτερη λειτουργία των μονάδων τεχνητού νεφρού Έδεσσας και Βέροιας, οι οποίες αναγκάζονται να εξυπηρετούν ένα τεράστιο όγκο περιστατικών».

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:08 - «Η Ποίηση στα Χρόνια της Σιωπής, 1967–1974 – Η Επίδραση του Γιώργου Σεφέρη»

15:20 - Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

15:13 - Από την ποίηση στη μουσική… Ένα δίκτυο έμπνευσης με γέφυρα τον Ντεμπυσύ

15:10 - 11ος ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:51 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο σε περιοχή των Σερρών

09:09 - To αριστουργηματικό μπαλέτο «Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Κρατική Όπερα της Βουδαπέστης

17:45 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

17:39 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑΙΑ

16:58 - Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα η εκδήλωση για την Ποντιακή χορευτική παράδοση

16:21 - Η ομάδα βόλεϊ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ολοκλήρωσε τον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος της Β Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών