Pellanet

ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΓΡΑΦΕ ΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Διεύθυνση: Χατζηδημητρίου & Εθν. Αντίστασης

 

Ταχ. Κώδικας.: 581 00 Γιαννιτσά

 

Πληροφορίες: Γοτουχίδης Θεόδωρος

 

Τηλέφωνο 23820 84305

 

Φαξ: 23820 21544 Γιαννιτσά : 27/9/2007

 

e-mail: [email protected] Αρ. Δελτίου: 9.12

 

Θέμα: Την ίδρυση ενορίας στον οικισμό Ελευθεροχωρίου αποφάσισε το

Δημοτικό Συμβούλιο Γιαννιτσών

Συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα 26 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Γιαννιτσών και συζήτησε τα θέματα που ήταν εγγεγραμμένα στον πίνακα ημερήσιας.

 

Οι ερωτήσεις προς το δήμαρχο Γιαννιτσών

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ωστόσο τέθηκαν ερωτήσεις προς το δήμαρχο από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τα θέματα που αφορούν το νέο Δημοτικό Ωδείο, το υπόγειο Πάρκινγκ, το Κολυμβητήριο και τη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης.

 

Συγκεκριμένα απαντώντας ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου σε ερώτηση του κ. Βαμβίνη για την πορεία εξέλιξης του φακέλου για την κατασκευή νέου Ωδείου ανέφερε ότι υπάρχει επαφή με την αρμόδια υπηρεσία για παράταση του χρόνου παραχώρησης της έκτασης στο Στρατόπεδο Καψάλη ώστε ο φάκελος να κατατεθεί εμπρόθεσμα για τη δημοπράτηση του έργου.

 

Για το ζήτημα του υπόγειου χώρου στάθμευσης ο δήμαρχος Γιαννιτσών τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη για την κατασκευή του, ωστόσο διερευνάται κάθε δυνατή λύση η οποία δεν θα επιφέρει ολική αλλοίωση του υπέργειου χώρου από αυτό, όπου θα κατασκευαστεί. Να επισημάνουμε ότι η πρόταση που υπάρχει και συζητείται είναι αυτή που αναφέρεται στο χώρο του πάρκου του Αγίου Γεωργίου. Στο σημείο αυτό ο κ. Βαμβίνης προέτρεψε το δήμαρχο να προχωρήσει σε αυτή τη λύση γιατί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη είναι οξύ.

 

Για το θέμα της εμποροπανήγυρης και για το υψηλό αντίτιμο της μάρκας στο Λούνα Πάρκ που επισημάνθηκε από την αντιπολίτευση ο δήμαρχος Γιαννιτσών ανέφερε ότι οι διαδικασία που τηρείται μέχρι και σήμερα και αφορά τη μίσθωση του χώρου κατόπιν δημοπρασίας στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες δεν επιτρέπει στη δημοτική αρχή να καθορίσει την τιμή της μάρκας. Ωστόσο όπως υπογράμμισε, κατόπιν προφορικής σύστασης προς τον επιχειρηματία η τιμή μειώθηκε στα περσινά επίπεδα χωρίς αυτό να είναι το επιθυμητό. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανικολάου κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να συμφωνήσουν την επόμενη χρονικά και να προχωρήσουν σε ανάθεση, ώστε να έχει ο δήμος τη δυνατότητα να καθορίσει το όριο του κόστους της μάρκας στο Λούνα Πάρκ, πρόταση στην οποία συμφώνησαν κατ αρχάς όλοι και επιφυλάχτηκαν να την επεξεργαστούν την κατάλληλη στιγμή.

 

Τέλος για το θέμα του Κολυμβητηρίου και με αφορμή τη σχετική ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης τα «Γιαννιτσά Μπροστά» κ. Πλιόγκα ενημέρωσε το Δημοτικό συμβούλιο ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με το νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη από τον οποίο θα ζητήσει την χρηματοδότηση του έργου για το οποίο υπάρχει σχετική μελέτη.

 

Εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα έθεσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης κ. Βαμβίνης σχετικά με την παρουσία του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Παπαδόπουλου λόγω νομικού κωλύματος. Απαντώντας ο δήμαρχος Γιαννιτσών ανέφερε ότι για τη λήψη σχετικής απόφασης έκπτωσης του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου απαιτείται αμετάκλητη απόφαση από το ανώτατο δικαστικό όργανο η δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

 

Η ίδρυση ενορίας στον οικισμό Ελευθεροχωρίου

Ομόφωνα απ όλες τις παρατάξεις ψηφίστηκε το θέμα που αφορά την ίδρυση ενορίας στον οικισμό του Ελευθεροχωρίου του Δήμου Γιαννιτσών. Όπως επισμάνθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα προηγήθηκε αλληλογραφία και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ στον φάκελο της πρότασης υπάρχει και αίτημα που υπογράφουν 120 περίπου μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού και το οποίο δέχθηκε ως ορθό η δημοτική αρχή και το έθεσε προς ψήφιση στο Δημοτικό συμβούλιο.

 

Η ανάπτυξη ασύρματου δικτύου ευρείας ζώνης στο δήμο Γιαννιτσών

Μια σημαντική απόφαση γα όλους του πολίτες και ειδικά για τους νέους έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα αποφάσισε να προχωρήσει στην εγκατάσταση - ανάπτυξη ενός ασύρματου δικτύου ευρείας ζώνης μέσα από το οποίο οι κάτοικοι της πόλης και των οικισμών του δήμου θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η παροχή ελεύθερης πρόσβαση των πολιτών στη μεγαλύτερη πηγή πληροφοριών που είναι το internet και αυτό επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που αναπτύσσονται ταχύτατα.

 

Η παραχώρηση οικοπέδου στο δήμο Γιαννιτσών

Την τροποποίηση παλιότερης απόφασης του 2006 ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γιαννιτσών, ώστε να παραχωρηθεί από τη Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης στο δήμο Γιαννιτσών (Διαθέσιμο) οικόπεδο στο συνοικισμό Παραλίμνης και το οποίο με τις κατάλληλες ήπιες παρεμβάσεις θα χρησιμοποιηθεί από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Πλάτων» για πολιτιστικούς σκοπούς , όπως διοργάνωση εκδηλώσεων και παρεμφερών δραστηριοτήτων.

 

Τα άλλα θέματα

Τα υπόλοιπα θέματα τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα αφορούσαν την ένταξη έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου που αφορούν, την διαμόρφωση των εισόδων του νέου κτιρίου του 6ου Δημοτικού σχολείου, τη διάνοιξη τμήματος της οδού Αγαμέμνονος, την κατασκευή πεζόδρομου κάθετου στην οδό Ηλιοπούλου, την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο Αγίας Παρασκευής – Μ. Αλεξάνδρου και διάβασης πεζών στο 6ο Δημοτικό σχολείο.

 

Αναβλήθηκε το θέμα της μετατόπισης περιπτέρου μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου ο οποίος ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης μεταξύ του ιδιοκτήτη του περιπτέρου και της τεχνικής υπηρεσίας.

 

Τέλος το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τις πιστώσεις για επεκτάσεις φωτισμού οδικού δικτύου σε διάφορες περιοχές του δήμου Γιαννιτσών.

 

 

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, 2007


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι