Pellanet

Δήμος Χαλκηδόνας: Προμήθεια 40 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών για όλους τους οικισμούς του

Στην προμήθεια σαράντα αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών για όλους τους οικισμούς του Δήμου προχώρησε η Δημοτική Αρχή Χαλκηδόνος με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας σε σημεία ευθύνης του Δήμου.

 

“Έχοντας προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής προμηθεύτηκαμε 40 απινιδωτές ορισμένοι εκ των οποίων παραδόθηκαν στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων μας”, τόνισε ο Δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. “Οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν αρχικά στις κοινότητες και σε κεντρικά σημεία των οικισμών μας, ενώ απινιδωτές τοποθετήθηκαν και σε αθλητικούς χώρους για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια των αθλητών κατά την ώρα της άθλησης τους”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, η τοποθέτηση απινιδωτών θα συνεχιστεί σε όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια θα δοθούν και στα σχολικά συγκροτήματα.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες- όλων των ηλικιών- να εκπαιδευθούν στην παροχή πρώτων βοηθειών προκειμένου με τη χρήση των απινιδωτών να μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. “Καλώ τους συμπολίτες μας, που επιθυμούν να εκπαιδευθούν, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία εκπαίδευσης. Η πρόληψη σώζει ζωές και η ζωή είναι ανεκτίμητη”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, ο οποίος ανέλαβε να πραγματοποιήσει σχετικές εκπαιδεύσεις προς όσες ομάδες πολιτών ενδιαφέρονται ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες εκπαιδεύσεις.

 

 

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ