Pellanet

Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

Στην παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη από το Κυβερνητική Κλιμάκιο στην Π.Ε. Ξάνθης συμμετείχε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υφυπουργός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη και την τόνωση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο εμβληματικό έργο «Μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς», που θα υλοποιηθεί ως έργο ΣΔΙΤ μέσα από το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιείται μέσω του ΥΔΩΡ 2.0, συνολικού προϋπολογισμού 220,5 εκατομμυρίων ευρώ, και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά και πολλαπλώς στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο οριστικοποίησης της σύμβασης. Παράλληλα, στην περιοχή υλοποιούνται και δύο μικρότερα έργα, ένα εγγειοβελτιωτικό που αφορά την επέκταση του αρδευτικού δικτύου στη Δ.Ε. Σελέρου του Δήμου Αβδήρων, και ένα αγροτικής οδοποιίας για βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Μύκης, προϋπολογισμού περίπου 500.000 έκαστο.

Όσον αφορά το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2022), ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι στην Π.Ε. Ξάνθης έχουν καταβληθεί περίπου 73 εκατ. ευρώ σε 10.083 δικαιούχους. Ενδεικτικά, Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, Εξισωτική αποζημίωση, Εκκίνηση επιχείρησης για νέους γεωργούς, Υλοποίηση δράσεων της τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης CLLD/LEADER, Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων και Υιοθέτηση νέων πρακτικών και τεχνολογιών.

Ο Υφυπουργός στάθηκε ακόμα και στις παρεμβάσεις, στις οποίες προχωράει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, την παροχή κινήτρων για στροφή σε ανθεκτικότερες καλλιέργειες αλλά και την επίλυση του ζητήματος των αγροτικών «κόκκινων δανείων».

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου