Pellanet

Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων με δαπάνη του Δήμου Κιλκίς

Στην υδάτινη αγκαλιά ιδιωτικού κολυμβητηρίου της πόλης αφέθηκαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων και έμαθαν πως να επιπλέουν στο νερό αλλά και τις βασικές τεχνικές της κολύμβησης. Ο Δήμος Κιλκίς επιχορήγησε εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος φυσικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική περίοδο 2022 – 2023, με οργάνωση της οικείας Διεύθυνσης στο Κιλκίς και συντονιστή τον εκπαιδευτικό Χρήστο Μπακίρτζη.
Από τις 27 Απριλίου έως και τις 12 Ιουνίου όσοι μαθητές δήλωσαν συμμετοχή πραγματοποίησαν συχνές επισκέψεις στο κολυμβητήριο, πάντα υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη γυμναστών και εκτός από τη βασική άσκηση στην κολύμβηση στη θερμαινόμενη πισίνα με τον απαραίτητο εξοπλισμό (μακαρόνια κολύμβησης και σανίδες) απόλαυσαν βουτιές και παιχνίδια στο νερό.
Στόχος του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των παιδιών με την κολύμβηση και η ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων. Συμμετείχαν συνολικά 322 μαθητές της Γ’ τάξης όλων των σχολικών μονάδων της πόλης καθώς και των Δημοτικών Σχολείων Κρηστώνης, Μαυρονερίου, Μεγάλης Βρύσης και Χέρσου.
Για τα αποτελέσματα του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης ενημερώθηκαν επισκεπτόμενοι χθες, τελευταία ημέρα της εφαρμογής του. τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτήρης Μαρκάδας και ο σχολικός σύμβουλος Πάρης Παπαδόπουλος και αξιολόγησαν θετικά την προοπτική της συνέχισής του και την επόμενη σχολική χρονιά.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:58 - Ανακοίνωση Δήμου Σκύδρας για τον καθαρισμό οικοπεδικών χώρων

14:10 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

13:51 - Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2025 σε περιοχή της Χαλκιδικής

13:50 - Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία: Από το μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» στα clusters και το blockchain – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13:37 - “Ενημέρωση για την 8η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση “Εκπαίδευση και Λαογραφία 2026” στην Έδεσσα_ΔΔΕ Πέλλας

13:29 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

13:26 - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

13:24 - ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

13:20 - Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο την Κυριακή 5 Απριλίου

11:12 - Κινητικότητα με φόντο την υπόθεση Βασιλειάδη Αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά ίσως βιάζονται