Pellanet

Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο.

Τα στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποίησαν περίπου 20 συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, τουριστικά γραφεία,  διαμορφωτές κοινής γνώμης  και δημοσιογράφους, στους οποίους παρουσίασαν την Κεντρική Μακεδονία ως έναν τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βιώσει διαφορετικές μοναδικές εμπειρίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Πραγματοποιήθηκαν, παράλληλα, συναντήσεις και με αεροπορικές εταιρείες είτε για τη συνέχιση συνεργασιών είτε για το ξεκίνημα νέων, με σκοπό τη δυναμική προώθηση και προβολή του προορισμού.

Οι Βρετανοί επισκέπτες της έκθεσης, που αποτελούν ένα κοινό ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησαν πληροφορίες για διακοπές που θα τους επιτρέψουν να συνδυάσουν ποικίλες μορφές τουρισμού. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την ευρεία γκάμα τουριστικών επιλογών που προσφέρει μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη αυτή. Πέρα από το δημοφιλές προϊόν «ήλιος και θάλασσα» και τις όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, οι Βρετανοί εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες για θρησκευτικό τουρισμό, από την ιστορία της περιοχής αλλά και από τον φυσικό της πλούτο. Ξεχωριστό ενδιαφέρον, εξάλλου, τους προκάλεσε το γεγονός ότι η περιοχή διαθέτει θερμά λουτρά και χιονοδρομικά κέντρα αλλά και η δυνατότητα να συνδυάσουν διακοπές τύπου city break στη Θεσσαλονίκη με μονοήμερες αποδράσεις στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

"Συμμετείχαμε στη WTM, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, που συγκέντρωσε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου από όλο τον κόσμο, καθώς η βρετανική αγορά είναι από τις πιο σημαντικές αγορές-στόχους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η άμβλυνση της εποχικότητας και η ενδυνάμωση της περιοχής μας αποτελούν προτεραιότητά μας και για τον λόγο αυτό επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το πλούσιο τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας στο βρετανικό κοινό", δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.