Pellanet

Εγκαινιάστηκε ο 6ος Παιδικός Σταθμός Γιαννιτσών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στα Γιαννιτσά παρουσία του δημάρχου της πόλης η εκδήλωση εγκαινίων του 6ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γιαννιτσών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές μιας σύγχρονής παιδικής μονάδας φιλοξενίας και εκπαίδευσης. Το κτίριο βρίσκεται στο χώρο των εργατικών κατοικιών στη Δυτική πλευρά της πόλης απέναντι από το Γκαράζ του δήμου Γιαννιτσών, και φιλοξενεί 20 παιδιά. Διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες για τη διδασκαλία, ψυχαγωγία και σίτιση των παιδιών, καθώς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (μαγειρεία, γραφεία, αποθήκη κλπ.). Το κτίριο παραχωρήθηκε στο δήμο Γιαννιτσών με απόφαση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας τον Μάιο του 2007 ενώ μετά την υπογραφή της οριστικής σύμβασης παραχώρησης, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την αλλαγή χρήσης που ολοκληρώθηκαν μέσα στη φετινή χρονιά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό και τον χαιρετισμό της Διευθύντριας του Ε.Δ.Π.Σ. Γιαννιτσών κα Αντωνιάδου η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της δημιουργίας του Σταθμού και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωσή του.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του Ε.Δ.Π.Σ. Γιαννιτσών κ. Κωνσταντίνου Φάβα ο οποίος ανέφερε τα εξής:
Σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση εγκαινίων του 6ου Παιδικού Σταθμού Γιαννιτσών, μιας μονάδας που καλείται να προσφέρει ένα έργο, ευαίσθητα εκπαιδευτικό και κοινωνικό. Και αυτό γιατί το έργο που επιτελείται στο χώρο αυτό, αφορά τις παιδικές ψυχές, τις αδυναμίες και τις ανησυχίες τους.
Ο δήμος Γιαννιτσών έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τη δημιουργία και τη βελτίωση υποδομών στο χώρο της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα της προσχολικής, όπου η ανάγκη για νέες αίθουσες και εποπτικά όργανα είναι διαρκής.
Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών που έλαβε η Δημοτική Αρχή, με πρόγραμμα και συντονισμό προχωρήσαμε στην ανακατασκευή του συγκεκριμένου κτιρίου το οποίο το μετατρέψαμε σε μια σύγχρονη και λειτουργική μονάδα φιλοξενίας και εκπαίδευσης παιδιών. Ο 6ος Παιδικός Σταθμός Γιαννιτσών είναι γεγονός. Οι κύριοι χώροι του είναι άνετοι και ασφαλείς, όπως αντίστοιχα είναι και οι βοηθητικοί του χώροι, που χαρακτηρίζονται για την λειτουργικότητα τους.
Μέσα σε αυτό το ευχάριστο περιβάλλον το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού, (εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό), καλείται να λειτουργήσει και να παράγει έργο, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των παιδιών, των γονέων τους και της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Σήμερα στο χώρο αυτό φιλοξενούνται περίπου 20 παιδιά οικογενειών με εργαζόμενους γονείς και όλοι γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό.
Ως πρόεδρος του Ενιαίου Παιδικού Σταθμού Γιαννιτσών στον οποίο υπάγεται και αυτή η Μονάδα θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο Γιαννιτσών για την αποφασιστικότητα του να προσχωρήσει η διαδικασία κατασκευής του 6ου Παιδιού Σταθμού, τις υπηρεσίες του δήμου που είχαν την ευθύνη της μελέτης και της επίβλεψης του έργου, τον εργολάβο που πραγματικά έκανε πολύ καλή δουλειά, τις εργαζόμενες στον Παιδικό Σταθμό που καταθέτουν καθημερινά τις γνώσεις και το μεράκι τους στο χώρο αυτό, τα παιδιά και τους γονείς που τον σέβονται και τον αγαπούν και φυσικά όλους εσάς που σήμερα μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Να είστε σίγουροι ότι η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής και πάντα για το καλό των δημοτών μας.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Γιαννιτσών πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο δήμος στον τομέα της φροντίδας και εκπαίδευσης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας γεγονός που αποδεικνύεται με πράξεις και έργα όπως το συγκεκριμένο. Μάλιστα επισήμανε ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι προϊόν σκληρής και μεθοδικής δουλειάς που δεν περιορίζεται στο ωράριο εργασίας ενός υπαλλήλου. Έκανε λόγο για δύσκολες εποχές όπου η ανάγκες αλλά και οι ευθύνες στους τομείς της εκπαίδευσης είναι μεγάλες και δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια θα είναι εξίσου μεγάλη σε ανάλογες περιπτώσεις όπου και όταν χρειαστεί. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Φάβα και το προσωπικό του Σταθμού καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την γρήγορη και σωστή εκτέλεση των εργασιών αλλά και τη σωστή λειτουργία του.
Ακολούθησε το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Ενιαίου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γιαννιτσών και η ξενάγησή τους στους χώρους του κτιρίου. Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ποιότητα και την άνεση των χώρων και ευχήθηκαν τα καλύτερα στο προσωπικό τους γονείς και τα παιδιά που φιλοξενούνται καθημερινά.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών κ. Γεώργιος Ξανθόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Τσαπαρίδης και Καθαριότητας κ. Χρήστος Χαλεπούδης, ο αντιπρόεδρος του Ε.Δ.Π.Σ. Γιαννιτσών κ. Χρήστος Καϊσούδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελιών κ. Μανόλης Παπαδόοπουλος και γονείς των παιδιών.

Γραφείο τύπου Δήμου Γιαννιτσών

Δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου, 2009


Σχόλια


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.