Pellanet

Εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024 θα εορταστεί φέτος σε ολόκληρη τη χώρα η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής (1941-1944) και η επέτειος της μάχης του Γοργοποτάμου.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής υπήρξε έργο Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ο αγώνας αυτός αποτελεί μια ακόμα κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του ιδανικού της ελευθερίας. Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν. 1285/1982 την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης, ως έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά στον αγώνα για την ελευθερία.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

Γενικό Σημαιοστολισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις οκτώ το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, έδρα της Μητροπολιτικής Ενότητας, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

α) Ώρα 10.30: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας

β) Ώρα 11:00: Χαιρετισμοί από εκπροσώπους των Αντιστασιακών

Οργανώσεων στο χώρο του μνημείου Εθνικής Αντίστασης (Νέα Παραλία).

γ) Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Νέα Παραλία) από τους: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή άλλων Φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Στις έδρες των λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας

Κεντρικής Μακεδονίας θα τελεστούν Δοξολογίες και θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων με μέριμνα των οικείων Αρχών.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;