Pellanet

Εκδήλωση «Αριστοτελικά Αποτυπώματα» στο πλαίσιο της Δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος» της Π.Κ.Μ

 

 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την εκδήλωση «Αριστοτελικά Αποτυπώματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, στις 19.00.

            Στόχος της δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη του πλούσιου αποθέματος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού τα επόμενα έτη για την Κεντρική Μακεδονία, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θεματικές μορφές τουρισμού που αποτελούν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και τα οποία την καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουριστικά. Η ανάδειξη, προβολή και διασύνδεση των δύο αυτών μεγάλων προσωπικοτήτων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, είναι το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Η συγκεκριμένη δράση, αφού παρουσιαστεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, προγραμματίζεται να προβληθεί μέσα στο επόμενο έτος και στο εξωτερικό, σε συγκεκριμένες αγορές – στόχους.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Σύλια Ζέττα, φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Σερρών-Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Αθανάσιος Μπαντές, φιλόλογος-συγγραφέας.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ