Pellanet

Εκδήλωση προς τιμήν του Πολιούχου της Νάουσας, Οσίου Θεοφάνους

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας προς τιμήν του Πολιούχου Οσίου Θεοφάνους, τον οποίο η πόλη μας τιμά στις 19 Αυγούστου, διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Τo Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία με την Ορχήστρα «Η Φωνή της Παράδοσης», που αποτελείται από την Υποδιευθύντρια της ορχήστρας «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Στέλλα Βαλάση, διακεκριμένη σολίστρια στο σαντούρι που συμπράττει με τον εξαιρετικό ερμηνευτή της παράδοσης, Άρη Ντίνα μαζί μ’ ένα επιτελείο εξαιρετικών μουσικών. Θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι στα μονοπάτια της παράδοσης με  σκοπούς και τραγούδια από την Μικρά Ασία καθώς και  παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους πολίτες.

 

ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΛΑΣΗ

Η Στέλλα Βαλάση είναι μια μουσικοσυνθέτρια, στιχουργός, σολίστ στο σαντούρι και ερμηνεύτρια. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθηνών καθώς και κάτοχος ανώτερων θεωρητικών Αρμονίας, Αντίστοιξης, Φούγκας, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, Πιάνου και Σαντουριού. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού καταλαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις. Τιμήθηκε από την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης στο 6ο φεστιβάλ στο Μόναχο για την προσφορά τηςστο χώρο της μουσικής το 2010. Το 2011 συμμετείχε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης στο έργο Καβάφης με το Γιώργο Νταλάρα. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντικούς καλλιτέχνες και ορχήστρες της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής σκηνής όπως Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Νταλάρας, Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, ,Κώστας Μακεδόνας, Κώστας Χατζής, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Μπάσης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λάκης Χαλκιάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Στέλλα Κονιτοπούλου, Πετρολούκας Χαλκιάς, ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκη. Συμμετέχει ενεργά στην έντεχνη παραδοσιακή και λαϊκή δισκογραφία.

ΑΡΗΣ ΝΤΙΝΑΣ

Ο Άρης Ντίνας  είναι  ένας αξιόλογος ερμηνευτής του παραδοσιακού-δημοτικού     τραγουδιού. Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής και πτυχιούχος Λαούτου.   Από το 1999 διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων Παραδοσιακά Όργανα και Βυζαντινή μουσική. Από τα μικρά του χρόνια ασχολείται με την Παραδοσιακή μουσική συμμετέχοντας σε συναυλίες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καταξιωμένους στο χώρο μουσικούς, όπως: Πετρολούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Σταύρος Καψάλης, Χρόνης Αηδονίδης, Χρυσόστομος Μητροπάνος, Δόμνα Σαμίου, Σάββα Σιάτρα κ.α. Επίσης πολλές ήταν και οι εμφανίσεις του με την διεθνούς φήμης  ορχήστρα «Εστουδιαντίνα»,  Νέας Ιωνίας, Βόλου. Είναι μέλος της Χορωδίας του Σωματείου Ιεροψαλτών «Ιωάννης  Δαμασκηνός» και λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής, Φλαμουλίου-Τρικάλων.

Δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:58 - Ανακοίνωση Δήμου Σκύδρας για τον καθαρισμό οικοπεδικών χώρων

14:10 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

13:51 - Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2025 σε περιοχή της Χαλκιδικής

13:50 - Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία: Από το μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» στα clusters και το blockchain – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13:37 - “Ενημέρωση για την 8η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση “Εκπαίδευση και Λαογραφία 2026” στην Έδεσσα_ΔΔΕ Πέλλας

13:29 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

13:26 - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

13:24 - ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

13:20 - Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο την Κυριακή 5 Απριλίου

11:12 - Κινητικότητα με φόντο την υπόθεση Βασιλειάδη Αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά ίσως βιάζονται