Pellanet

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μεσσιανού, Ν.Πέλλας

Σας προσκαλούμε στη φιλανθρωπικού σκοπού, Εκδήλωσή μας «33 προς 40 - Το ανθρωπιστικό χωριό Μεσιανό» υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας, δεδομένου ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, στο Ορφανοτροφείο Γιαννιτσών καθώς και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο χώρο του γηπέδου του χωριού μας στις 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00

Το χωριό μας αποτελεί μέρος εκείνου του συνόλου των προσφυγικών Ποντιακών κοινοτήτων που ελάχιστα χρόνια μετά τον Ξεριζωμό και την Γενοκτονία έλαμψαν ως φωτεινοί φάροι ανθρωπιάς φιλοξενώντας 33 άπορα παιδιά του Πολέμου κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής διασφαλίζοντας τη βιολογική και κοινωνική τους συνέχεια, στα 40 μόλις σπίτια του, με πρωτοβουλία της Ευξείνου Λέσχης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Το δράμα των «πεινασμένων παιδιών» αγκαλιάστηκε και εξαλείφθηκε από το μικρό αλλά πρωτοπόρο χωριό μας, με την αυτονόητη βούληση, συνεργασία, συνεισφορά και αγάπη των λιγοστών τότε κατοίκων του χωριού μας. Η ενέργεια αυτή απέσπασε το πρώτο βραβείο από τον Κοινωνικό Διαγωνισμό για τη διάσωση του «πεινασμένου παιδιού».

Έχουμε την πεποίθηση ότι σε αυτά τα δυσβάσταχτα χρόνια, ο άνθρωπος αλλά και οι λαοί γενικότερα, δοκιμάζονται κάτω από άγριες και αντίξοες συνθήκες διαβίωσης και χαρακτηριζόνται πλέον από μία έντονη εσωστρέφεια, που όμως ο Ποντιακός Ελληνισμός καταφέρνει τώρα αλλά όπως και τότε, να αντικρούει και να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες, ανοίγοντας την καρδιά του σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάχνοντας μέσα στα χρόνια τη δική του ξεχωριστή ιστορία, που χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά, αγάπη και ψυχική συνεισφορά.

Θέλουμε εδώ στο μικρό φιλόξενο Ποντιακό χωριό μας να σας δώσουμε περίσσευμα από τη ζεστή μας αγκαλιά και πατριωτική φιλία, αδελφική φιλία.

Σας περιμένουμε με αγάπη στην είσοδο του χωριού μας για να το περιδιαβούμε μαζί και να κεραστούμε οίνον και άρτο εκ Πόντου προς θύμισιν της γλυκιάς μας Πατρίδα.

Η Εκδήλωση «33 προς 40 - Το ανθρωπιστικό χωριό Μεσιανό» υπό την αιγίδα του Δήμου Γιαννιτσών, συνδιοργανώνει την ως άνω εκδήλωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συντονίσει και θα παρουσιάσει ο ηθοποιός κος Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Κεντρικοί Ομιλητές: Κα Άννα Θεοφυλάκτου
Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης
κος Ακριτίδης Παναγιώτης

Χαιρετισμοί

Δήμαρχος Γιαννιτσών: κος Γρηγόριος Στάμκος
Εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμαριάς και του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού
Εκπρόσωπος του Ορφανοτροφείου Γιαννιτσών
Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Εκπρόσωπος – δημοσιογράφος της Ετ3: κος Γεώργιος Γεωργιάδης
Φορείς & Αρχές του ν.Πέλλας

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ανοίξουν Πυρριχιστές του Νομού μας.
Συμμετοχή 30 περίπου καλλιτεχνών που θα πλαισιώσουν μουσικά τη βραδυά μας.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:25 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στην Κατερίνη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

18:16 - Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:12 - Η Περιφερειάρχης στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

16:02 - ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

15:56 - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΡΑΜΑ – Ημερίδα – Δευτέρα 26 Γενάρη στις 5:30μ.μ.

15:48 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Αυστρία και Φινλανδία

15:43 - ERASMUS+1ου ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

13:08 - «Η Ποίηση στα Χρόνια της Σιωπής, 1967–1974 – Η Επίδραση του Γιώργου Σεφέρη»

15:20 - Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

15:13 - Από την ποίηση στη μουσική… Ένα δίκτυο έμπνευσης με γέφυρα τον Ντεμπυσύ