Pellanet

Εκδρομή στη λίμνη Βεγορίτιδα πραγματοποίησε ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε απογευματινή εκδρομή των εκπαιδευτικών που διακονούν στα φροντιστηριακά μαθήματα του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών. Πιο συγκεκριμένα δύο λεωφορεία με καθηγητές και δασκάλους αναχώρησαν για την γραφική και πολύ ελκυστική λίμνη Βεγορίτιδα.
Πρώτος σταθμός των εκδρομέων ήταν το Οινοποιείο στο«Κτήμα Άλφα», όπου ξεναγήθηκαν λεπτομερώς στο υπερσύγχρονο και εντυπωσιακό οινοποιείο και είχαν την ευκαιρία να γευτούν αντιπροσωπευτικές ποικιλίες κρασιών που παράγονται εκεί και διακινούνται τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό με σημαντικές διακρίσεις.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ξενάγηση στο τουριστικό περίπτερο της οικογένειας Ναουμίδη, όπου οι εκδρομείς γεύτηκαν τα διάφορα είδη που παρασκευάζει η οικογένεια με βασικό συστατικό τη γνωστή πιπεριά Φλωρίνης συνδυασμένη αρμονικά με διάφορα υλικά. Ακολούθησε απογευματινό ρόφημα παρά τη λίμνη, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Σπυρίδης ευλόγησεκαι έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, ευχόμενος στους παρευρισκομένους υγεία και πνευματική προκοπή, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντική αυτή προσφορά αγάπης των εκπαιδευτικών προς τριακόσια περίπου παιδιά που παρακολουθούν τα φροντιστηριακά μαθήματα.
Τέλος η εκδρομή έκλεισε με προσκυνηματική επίσκεψη στην Ι. Μονή του Αγ. Παντελεήμονος και της Αγ. Ευβούλης. Μετά την τέλεση του εσπερινού η γερόντισσα Εφραιμία μίλησε από καρδιάς και με περισσή αγάπη. Ακολούθησε ζεστή φιλοξενία στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και επιστροφή στα Γιαννιτσά.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ