Pellanet

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Έδεσσας στη Σιάτιστα Καστοριάς

Το «ΕΥ ΖΗΝ» του Δήμου Έδεσσας, διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του ΚΑΠΗ στη Σιάτιστα και στην Καστοριά στις 17/05/2017.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ ξεναγήθηκαν στο ¨Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων¨ στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Τα κέρινα ομοιώματα απεικονίζουν γεγονότα της καθημερινής και κοινωνικής ζωής του τόπου τους, κατά τους τελευταίους αιώνες, που άνθιζε το εμπόριο των γουναρικών και ευημερούσε όλη η περιοχή.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στη Σιάτιστα, πόλη ευεργετών, με τα αρχοντικά να θυμίζουν την παλιά αίγλη της πόλης.
Έγινε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής, σύμβολο ιστορικής και θρησκευτικής πρωτοτυπίας όπου θαύμασαν την Βυζαντινή Αγιογράφηση.
Το απόγευμα έγινε επίσκεψη σε παραδοσιακό κελάρι Στατιστινών Λιαστών κρασιών και τα μέλη επέστρεψαν ενθουσιασμένα.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ