Pellanet

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας!

Αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση θα δικαιολογήσει την πολιτική της. Θα ακούσουμε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για εθνική υπόθεση. Βλέπουμε όμως, στην πράξη ότι η ακολουθούμενη πολιτική, μέχρι σήμερα, είναι πολιτική πτώχευσης του λαού, υπονόμευσης του παραγωγικού δυναμικού, περιορισμού των δικαιωμάτων, και κυρίως υποθήκευσης του μέλλοντος των παιδιών μας.
Ο μηχανισμός στήριξης μέχρι σήμερα το μόνο που κατάφερε είναι η βίαιη ανακατανομή του πλούτου, η δραματική μείωση μισθών και των συντάξεων, η κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κατάργηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, η συρρίκνωση του όποιου κοινωνικού κράτους είχε απομείνει. Η Παιδεία και η Υγεία δεν έχουν ρόλο στο δράμα ενώ τα ποσοστά ανεργίας κατάντησαν γραφικές ανακοινώσεις.
Στα παραπάνω προσθέτουμε και τη διάλυση της πραγματικής οικονομίας. Δηλητηριώδες αποδεικνύεται το «κοκτέιλ»: βαθιά ύφεση – υψηλή ανεργία – υψηλός πληθωρισμός.
Οι κοινωνικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν εδώ και λίγους μήνες, παρά ίσως τις αδυναμίες τους σε μαζικότητα και κλιμάκωση σε σχέση με τη σφοδρότητα και την οξύτητα της επίθεσης που δέχεται όλος ο λαός, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την αξία τους. Αποτελούν παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα, που μαζί με την συνεχόμενη οικονομική κρίση μπορούν να αποτελέσουν την εκρηκτική ύλη μιας μεγάλης κοινωνικής αντίδρασης.
Οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ (11/9) αλλά και η μαζική συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή απεργία –ημέρα δράσης (29/9), πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή μια νέας αποτελεσματικής απάντησης όλων μας. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια καλά οχυρωμένη κοινωνική άμυνα απέναντι στα όσα ζούμε και όσα μας περιμένουν.
Η Πρωτοβουλία Γυναικών Έδεσσας σε Δράση συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και καλούμε όλους εσάς να ενώσουμε τις φωνές μας.
Ζητάμε μια κοινωνία που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, στην υπεράσπιση πολιτικών που θα στηρίζουν την ουσιαστική αναδιανομή του πλούτου, στην προστασία και διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Εσύ, τι θα κάνεις;
Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ…

Δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι