Pellanet

Έναρξη λειτουργίας και κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής στη Σχολή Γονέων Δήμου Σκύδρας

Ως μια ακόμη απτή απόδειξη της ανθρωποκεντρικής πολιτικής που ασκεί η Δημοτική Αρχή Σκύδρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου επισήμανε και χαρακτήρισε η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου τη νέα πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας για τη λειτουργία Σχολής Γονέων.
Σκοπός της Σχολής Γονέων είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης, της ανταλλαγής εμπειριών και βιωμάτων και η υποστήριξη των γονέων προκειμένου να προετοιμαστούν και ν΄ανταποκριθούν με τον καταλληλότερο και τον ιδανικότερο τρόπο, στο βαθμό του εφικτού, στους τομείς της διαπαιδαγώγησης και της διάπλασης των παιδιών τους στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες.

Έτσι, λοιπόν, έχουν συσταθεί και λειτουργούν από την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τα εξής δύο τμήματα, με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1)Τμήμα Δημοτικού Σχολείου – Θεματικές Ενότητες.

*Οριοθέτηση της συμπεριφοράς παιδιών
*Σχολικός εκφοβισμός
*Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών
*Επίδραση της τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις
*Μαθησιακές δυσκολίες

2)Τμήμα Γυμνασίου – Θεματικές Ενότητες

*Εθισμός (διαδίκτυο, ουσίες)
*Εφηβεία
*Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
*Διαχείριση άγχους
*Επίδραση της τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας κατά τις ώρες 09:00΄έως 11:00΄ για το Τμήμα του Δημοτικού Σχολείου και κατά τις ώρες 11:00΄έως τις 12:00΄για το Τμήμα του Γυμνασίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου 2017.

Στα τμήματα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν όλοι οι γονείς καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Δημαρχείο Σκύδρας.

Υπεύθυνη της Σχολής Γονέων κι αρμόδια για περαιτέρω πληροφορίες είναι η ψυχολόγος Αναστασία Φωτιάδου, τηλ/νο επικοινωνίας 2381351891και για την παραλαβή αιτήσεων η Παρασκευή Κεραμιτζή.

Νέα τμήματα της Σχολής Γονέων σχεδιάζεται να υλοποιηθούν από το μήνα Σεπτέμβριο αναλόγως με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.
Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο, αυτοποιημένο περιβάλλον που ζούμε, οι ευαίσθητες μικρές ηλικίες των συμπολιτών μας δέχονται καταιγισμό προκλήσεων, προτύπων, πληροφοριών και συμπεριφορών που συχνά ελλοχεύουν κινδύνους.

Επίσης, ορισμένοι συμπολίτες μας αυτών των ηλικιών με ειδικές ανάγκες χρειάζονται την αλληλεγγύη και την αρωγή μας μέσω συγκεκριμένων μεθόδων και προσεγγίσεων.

Η κοινωνία μας πρέπει να στέκεται δίπλα στα παιδιά της και σ΄αυτό μπορεί να συμβάλλει σ΄ένα βαθμό και η Σχολή Γονέων.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026