Pellanet

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στη ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού

Με επισημότητα και τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, ενεργών και αποστράτων αξιωματικών και στρατιωτικών, πολιτικού προσωπικού της Μεραρχίας, εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων, μαθητών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στη ΙΙα Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Έδεσσα. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας και δημοτικοί σύμβουλοι, τιμώντας με την παρουσία τους τον εορτασμό του Αγίου από τη Μεραρχία.
Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλάμβανε δοξολογία στο χώρο του ηρώου της Μεραρχίας από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας, ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από τον Στρατηγό Διοικητή Χρήστο Καρυώτη. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη ηρώων και θυμάτων πολέμου και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Οι παραβρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στην υπαίθρια έκθεση με σύγχρονα οπλικά συστήματα, οχήματα και τεχνολογίες επικοινωνίας που διαθέτει η Μεραρχία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τον Στρατηγό Χρήστο Καρυώτη και τα στελέχη της Μεραρχίας για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και δήλωσε: «Ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει και να εμπνέει τους Έλληνες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες. Ο Άγιος Γεώργιος, με τον μαρτυρικό του θάνατο, έδειξε τον δρόμο για πολλούς Χριστιανούς, σε μία δύσκολη εποχή που κυριαρχούσε η πίστη στα είδωλα. Η σεπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κοσμεί τις πολεμικές σημαίες και έχει εμπνεύσει και καθοδηγήσει τον Ελληνικό στρατό σε πολλές νικηφόρες μάχες και αγώνες. Ο Άγιος Γεώργιος, μεγαλομάρτυρας και τροπαιοφόρος, ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην Εκκλησία μας, ας χαρίζει υγεία και καθοδήγηση σε όλους τους πιστούς».Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV

15:32 - Συνάντηση του Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και τον ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα

15:27 - Αποκατάσταση κλιματισμού στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών

15:23 - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Γιώργου Αλεξόπουλου

15:14 - Ο Κόσμος αγκάλιασε την ιδέα του … EDESSA CHERRY FESTIVAL

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»