Pellanet

Επανατοποθέτηση του Seatrack στους Νέους Επιβάτες

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής συναντήθηκαν σήμερα στους Νέους Επιβάτες στο σημείο επανατοποθέτησης του Seatrack.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος παρακολούθησαν από κοντά το έργο που επιτελείται από το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα και συνομίλησαν με τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειες τους,  που επισκέπτονται την Παραλία των Νέων Επιβατών για να απολαύσουν τη θάλασσα και την παραλία.

Το σύστημα Seatrack χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι  μια καινοτόμα εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά.

Προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών.

Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες  αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό

Αξίζει να σημειωθεί το seatrack μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες με κινητικά προβλήματα, καθώς μπορούν να προσπεράσουν το «εμπόδιο» που αποτελεί συχνά η άμμος και να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Είναι πολλοί που προγραμματίζουν τις διακοπές τους με βάση τον χάρτη που υπάρχει στο Seatrack.gr όπου  καταγράφονται όλες οι προσβάσιμες παραλίες όπου υπάρχει το μηχάνημα.

                                                                

 

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:02 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

14:32 - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ! ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

14:29 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

14:25 - 1η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΛΑΖΟ

14:21 - ΟΥΤΕ “ΠΡΑΣΙΝΟ”, ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/Β ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΑ ΜΠΑΛΑΙΪΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ.

14:27 - Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

14:22 - Ο Προέδρος της Βουλής σε εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

14:19 - Στην Κρύα Βρύση με παραγωγούς ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης

14:16 - Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

14:14 - Υλοποίηση Δράσεων Παράκτιων και Υποβρύχιων Καθαρισμών στη Χαλκιδική από την Περιβαλλοντική Οργάνωση ISEA