Pellanet

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΓΡΑ -ΜΙΓΓΑ

Με σεβασμό και ευλάβεια ο Δήμος Έδεσσας τίμησε τη μνήμη των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα με αφορμή την 117η επέτειο από τον απαγχονισμό τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/6 στον χώρο του μνημείου των ηρώων, στην κοινότητα Καρυδιάς με την παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αξιωματούχων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου. Παραβρέθηκαν επιπλέον, όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωπος από τον Δήμο Τριφυλίας Μεσσηνίας και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων, τόπο καταγωγής του καπετάν Άγρα ή Σαράντου Αγαπηνού, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο Μακεδονομάχων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας Ιωήλ και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία της θυσίας τους και την παρακαταθήκη που άφησαν στις επόμενες γενιές και υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία ως την καλύτερη ασπίδα απέναντι σε αντιλήψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που δεν ωφελούν κανέναν.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης και ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των παρευρισκόμενων στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην Καρυδιά.

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας