Pellanet

Επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων στην μάχη της Άρνισσας

Σε μια λιτή εκδήλωση σε ένδειξη σεβασμού και φόρου τιμής, γιορτάστηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η απελευθέρωση της Άρνισσας από τον τουρκικό ζυγό.  Τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στο μνημείο πεσόντων από τον Παπά Νικόλα Τούλη με την συνοδεία του Παπά Γιώργη στο μνημείο των πεσόντων της Μάχης του Οστρόβου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί 5 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 στον χώρο του μνημείου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Έδεσσας, εκπρόσωπο της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, Αντιδήμαρχο Δημ. Κοινότητας Βεγορίτιδας, εκπρόσωπο του Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Πέλλας, Διοικητή της Π.Υ. Έδεσσας, Δ/τή του Αστυν. Τμήματος Άρνισσας, Προέδρου της Τ.Κ. Άρνισσας, Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Στρατού, Αντιπροσώπου Τραυματιών Οπλιτών Ν. Πέλλας, Αντιπροσώπου Μακεδονομάχων Έδεσσας και Αλμωπίας, εκ μέρους των Κρητών Εθελοντών στην μάχη του Οστρόβου κατέθεσε στεφάνι ο κ. Αθανάσιος Βαρδάκας επίσης στεφάνι κατατέθηκε και από τους πολιτιστικούς συλλόγους Άρνισσας ΜΕΣΝΑ και ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ και το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Άρνισσας. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε μια σύντομη αναφορά για την μάχη της Άρνισσας από την φιλόλογο του Γυμνασίου Άρνισσας κα Χρυσή Παπαντωνίου, η οποία για την παρουσίαση των γεγονότων βασίσθηκε σε υλικό που της παραχώρησε ο κ. Παπαλαζάρου Ιωάννης Συγγραφέας Ιστορικός.
Στην εκδήλωση διαβάστηκε επιστολή από μαθήτρια του γυμνασίου εκ μέρους των απογόνων Κρητών Εθελοντών των Βαλκανικών πολέμων την οποία έστειλε ο Παπαδημητράκης Ιωάννης εγγονός του Ιερέα και Διαδασκάλου Ιωάννη Δημητρίου Παπαδημητράκη, αγωνιστή της μάχης του Οστρόβου. Η εκδήλωση έκλεισε τραγουδώντας όλοι τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείες του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Άρνισσας και κάτοικοι της Άρνισσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το απόγευμα ώρα 5 μ.μ. διοργανώθηκε εκδήλωση από τον Σύλλογο ΜΕΣΝΑ ομιλίας με θέμα «Η Άρνισσα και η περιοχή της από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα» από τον εκπαιδευτικό συγγραφέα και ιστορικό κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία «Μελωδοί της Έδεσσας»

Δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!