Pellanet

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πέλλα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης υποδέχτηκε μαζί με τους πολίτες της Πέλλας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του τελευταίου στα Γιαννιτσά. Ο Πρωθυπουργός, αφού έκανε μια βόλτα στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών και συνομίλησε με πολίτες, πραγματοποίησε την ομιλία του στο κέντρο της πόλης.

Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών και την σημασία τους για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και την επίπονη διαπραγμάτευση προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. «Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ προσωπικά εξασφάλισα ότι δεν θα έχουμε καμία περικοπή για τους Έλληνες αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς μας», τόνισε και εξήγησε πώς συνδέονται ένα ισχυρό αποτέλεσμα με την διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την Πέλλα και τα προβλήματα των αγροτών σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και τις αποζημιώσεις. «Μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα εδώ στην Πέλλα έχουν εκταμιευθεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τον ΕΛΓΑ παραπάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις. Τα χρήματα αυτά δεν ήταν μόνο ανταποδοτικές εισφορές των αγροτών, έβαλε το χέρι στην τσέπη και ο κρατικός προϋπολογισμός», ενώ αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να προσαρμοστεί στην αλλαγή του κλίματος.

Ο Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του, αντάλλαξαν απόψεις για την προεκλογική εκστρατεία ενώ είχε και αυτός την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο κέντρο των Γιαννιτσών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Βουλευτής Πέλλας δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τις εκλογές αυτές με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως και τις εθνικές εκλογές. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, ισχυρή φωνή στην Ευρώπη σημαίνει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ για την Ελλάδα. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που έχει καλλιεργηθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια, πλέον η Ευρώπη μας ακούει, οι απόψεις ας υιοθετούνται και όλοι μαζί μέσα στην κοινότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες και τις μικρές προκλήσεις της καθημερινότητάς μας».

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:56 - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ !

13:12 - Ενημερωτική εκδήλωση για τη «Στεφανιαία νόσο – Η πρόληψη είναι το κλειδί για την υγεία της τρίτης ηλικίας»

12:58 -  ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΈΔΕΣΣΑΣ (ΦΟΕ & 1000 ΠΕΥΚΑ)

13:11 - Δυο φρέσκα πρόσωπα μπαίνουν στον πολιτικό διάλογο στο Δήμο Πέλλας 

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»