Pellanet

Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στους ΥΗΣ Αγρα και Εδεσσαίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 09.09.2014 η επίσκεψη των κοινοβουλευτικών υπεύθυνων ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου και της βουλευτού και Περιφερειακής Συμβούλου Κ.Μ. Δέσποινας Χαραλαμπίδου στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια Άγρα και Εδεσσαίου στα πλαίσια της πολιτικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην διάλυση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ με την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης για το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ο συντονιστής Οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας Πέτρος Γάγγλιου, ο υποψήφιος Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας Βασίλης Δημητριάδης και πολλά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο του Κώστα Τζερεμέ, ο Τομεάρχης της ΔΕΗ Αλέξανδρος Καραγιαννίδης και πολλοί εργαζόμενοι στα υδροηλεκτρικά Άγρα και Εδεσσαίου.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ τόσο στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στον καταναλωτή όσο και στην απώλεια εργαλείων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ανέδειξαν τον εμπαιγμό της συγκυβέρνησης και την εξυπηρέτηση από αυτή συγκεκριμένων συμφερόντων. Ακόμη ανέπτυξαν εκτενώς τους μεγάλους κινδύνους για την πόλη της Έδεσσας και τους αγρότες από την διαχείριση του νερού της Έδεσσας από τον τυχόν ιδιώτη ιδιοκτήτη των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου τόσο όσον αφορά τον τουρισμό με τα νερά των καταρρακτών όσο και για την άρδευση των αγροκτημάτων. Είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστούν οι αγρότες να πληρώνουν το νερό της άρδευσης ( όσο είναι πάνω από την συμφωνία που υπήρχε για τις ποσότητες που απολαμβάνονται για τις διάφορες χρήσεις και τόσα χρόνια καταστρατηγούνται προς όφελος της άρδευσης από την δημόσια ΔΕΗ).
Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία λόγω του ότι το νερό και η ενέργεια είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει να διαχειρίζονται από δημόσιο φορέα.
Ακόμη σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε οι βουλευτές απάντησαν σε πολλά ερωτήματα των παριστάμενων δημοσιογράφων.
Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης αναφέρθηκε στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο καλοκαίρι για τα μεγάλα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής τόσο με τα χρόνια προβλήματα κυρίως του ροδάκινου ( λόγω της ανυπαρξίας σχεδιασμού και αγροτικής πολιτικής) όσο και με το Ρωσικό εμπάργκο ( που ήταν το κερασάκι στην τούρτα, εξέλιξη για την οποία έχει τεράστια ευθύνη η συγκυβέρνηση), στην μονίλια που έπληξε τα ροδάκινα, τα προβλήματα με την χαλαζόπτωση στην κερασοπαραγωγή ( που φέτος δεν προστατεύτηκε ούτε στοιχειωδώς με την παντελή έλλειψη μέτρων αντιχαλαζικής προστασίας), την επίθεση στην μικρή κτηνοτροφική παραγωγή με τον εμπαιγμό στις εξισωτικές αποζημιώσεις και το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια κλπ διαπιστώνοντας ότι όλα αυτά έχουν δημιουργήσει απόγνωση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του Νομού και όλη την Πέλλα που κατά συντριπτικό ποσοστό εξαρτάται από την οικονομία του πρωτογενούς τομέα. Επισήμανε τις καλοκαιρινές επισκέψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ροδάκινο, του Βαγγ. Αποστόλου βουλευτού υπεύθυνου για τα αγροτικά, των βουλευτών Δέσποινας Χαραλαμπίδου και Λίτσας Αμανατίδου, του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βίτσα και του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου και την ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων για ανακούφιση και επίλυση του προβλήματος με το Ρωσικό εμπάργκο.

Ακόμη προανήγγειλε και άλλες παρόμοιες δράσεις ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στην Πέλλα για το τουριστικό φιλέτο του Καϊμακτσαλάν, τις πηγές Αραβησσού και τα στρατόπεδα σε Σκύδρα και Γιαννιτσά.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV