Pellanet

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε στον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο έγγραφο με θέμα: «Αίτημα αναστολής για τους αγρότες του Δήμου Σκύδρας από την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών στο Δημόσιο λόγω καταστροφών στη γεωργική παραγωγή».

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού μας. Για το ίδιο θέμα η Δήμαρχος επικοινώνησε με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Δημάρχου, (αρ.πρ.8007/31-7-2019), έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό από τις αντίστοιχες επιστολές μας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων και προς  ΕΛ.Γ.Α., όπως, επίσης, και από τις συσκέψεις, αλλά και από τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ότι λόγω των πρόσφατων άστατων καιρικών φυσικών φαινομένων Ιουνίου – Ιουλίου 2019, (έντονες και ξαφνικές βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες, απότομη αλλαγή θερμοκρασίας), οι αγροτικές παραγωγές και οι καλλιέργειες του Δήμου Σκύδρας, όπως και των όμορων Δήμων του Νομού Πέλλας, έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Ωστόσο, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η απόφασή σας για την παράταση και την αναστολή της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις Δ.Ο.Υ. αναφέρεται στους Δήμους της Ημαθίας και της Χαλκιδικής και όχι της Πέλλας, ενώ γνωρίζετε και ο ίδιος προσωπικά την κατάσταση που επικρατεί στην Πέλλα και ειδικότερα στο Δήμο Σκύδρας εξαιτίας της ολοκληρωτικής σχεδόν καταστροφής της αγροτικής παραγωγής, αλλά και των ζημιών του φυτικού κεφαλαίου.

Επειδή πιστεύουμε ότι η άδικη, άνιση και απαράδεκτη αυτή αντιμετώπιση έγινε εκ παραδρομής κι όχι σκοπίμως, ζητάμε να επεκταθεί το παραπάνω μέτρο και για εμάς, αφού, όπως καλά γνωρίζετε ως κάτοικος και Βουλευτής του γειτονικού Νομού Ημαθίας, η αγροτική παραγωγή είναι ο βασικός πυλώνας της τοπικής μας οικονομίας».

Δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27