Pellanet

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

 

Δικαιώνονται οι προσπάθειες του Βουλευτή Πέλλας και Γραμματέα Αυτοδιοίκησης Ν.Δ. κ. Ιορδάνη Τζαμτζή για το πρόβλημα που υπήρχε με την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών που έχουν καταθέσει οι εργοδότες κατά την διαδικασία μετάκλησης υπηκόων τρίτων χωρών την περυσινή περίοδο 2006.

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Τζαμτζή τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών στον Υφυπουργό κ. Βαλινάκη όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον Υπουργό κ. Παυλόπουλο , εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 37 εγκύκλιος της Δ/νσης Αλλοδαπών και μετανάστευσης του Α΄τμήματος αδειών παραμονής του ΥΠΕΣΔΑ με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες στους οποίους δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιστραφούν οι εγγυητικές επιστολές που κατέθεσαν το προηγούμενο έτος 2006, να τους επιστραφούν, με μόνη υποχρέωση εκ μέρους των εργοδοτών την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης στην οποία να αναφέρουν ότι έχει παρέλθει η ισχύς του χρονικού διαστήματος για το οποίο είχαν προσκληθεί να εργαστούν οι υπήκοοι τρίτων χωρών και είτε δεν παρουσιάστηκαν στον εργοδότη, είτε αποχώρησαν νωρίτερα από τον προκαθορισμένο διάστημα, είτε ολοκλήρωσαν την εργασία τους και αναχώρησαν από την χώρα.

Λύνεται έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα των εργοδοτών οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν πίσω τις εγγυητικές επιστολές που είχαν καταθέσει.

 

Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου, 2007


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά