Pellanet

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια συνειδητή προσπάθεια να στοχοποιήσει τους μετανάστες, με τον πιο βάρβαρο τρόπο, θέλοντας να μετατρέψει το πραγματικό ενδιαφέρον του κόσμου για τα συνεχώς διογκούμενα αρνητικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Κλεισίματα επιχειρήσεων, απολύσεις, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, χρεοκοπία ασφαλιστικών ταμείων, με δραματικά αποτελέσματα για το σύνολο των εργαζομένων δεν αποτελούν πρόβλημα για την κυβέρνηση αλλά τη φυσιολογική οδό για την «ανάπτυξη της οικονομίας». Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την κρίση φταίνε οι πιο φτωχοί, οι πιο καταπιεσμένοι αυτής της κοινωνίας, οι μετανάστες. Υιοθετώντας πλήρως την ατζέντα των ακροδεξιών της χώρας μας και της Ευρώπης, ξεκίνησαν ένα νέο πακέτο ρατσιστικών μέτρων ενάντια στους μετανάστες. Τροπολογία για απελάσεις με την απλή κατηγορία για μικροαδικήματα, χυδαία επίθεση μέσω των ΜΜΕ, επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας με τη βοήθεια παρακρατικών φασιστικών ομάδων και δημιουργία περισσότερων στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, χρησιμοποιώντας τους χώρους πρώην στρατοπέδων που έχουν εγκαταλειφθεί.
Η Κρίση είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου οικονομικού συστήματος, που βάζει το κέρδος των λίγων, πάνω από τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων.
Η μετανάστευση δεν είναι επιλογή των ανθρώπων, αλλά αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των καπιταλιστών, στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει με συγκριτικά πολύ μεγάλο αριθμό στρατιωτών, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, από το Αφγανιστάν έως τη Σομαλία.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην προσπάθεια στοχοποίησης των μεταναστών.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων, από μοναδική ευκαιρία ανάσας πρασίνου των πόλεων, που είναι πνιγμένες στο τσιμέντο, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, θησαυρίζοντας στην πλάτη των εργαζομένων και την εκμετάλλευση των μεταναστών και των χωρών τους. Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες.
• Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για ντόπιους και ξένους εργάτες.
• Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τα εκστρατευτικά ιμπεριαλιστικά στρατεύματα ανά τον κόσμο.
• Υπερασπίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα των απελευθερωμένων στρατοπέδων για χρήση προς όφελος των κατοίκων και όχι τη μετατροπή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
• Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου δηλαδή του νόμου 2745/1999 περί οικιστικής ανάπλασής τους, όπου ένα μεγάλο μέρος της έκτασης των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων (50%) αποδίδεται για να εξυπηρετήσει οικιστικές ανάγκες του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.
• Χαρακτηρισμό των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων ως κοινόχρηστους χώρους πρασίνου.
• Την ιδιοκτησιακή απόδοση ολόκληρης της έκτασης των πρώην στρατοπέδων «ΚΑΨΑΛΗ» στα Γιαννιτσά και «Καλλιαγκάκη» στην Έδεσσα στους Δήμους.
• Να διαφυλαχθούν και να αναδειχθούν τα μνημεία εντός του στρατοπέδου «ΚΑΨΑΛΗ». Να μην θυσιαστεί ο περιβάλλον χώρος τους στο βωμό της δόμησης.

Σκούπα στους φασίστες, όχι στους μετανάστες

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Επιτροπή Νομού Πέλλας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974541520 Γιαννιτσά - 6972160929 Έδεσσα

Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου, 2009


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook