Pellanet

Επιτυχής αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Πάικο

Ευχαριστίες της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά για την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 6/9 στο πεδίο βολής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σκύδρας. Ενώ η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα, παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί αναζωπύρωση, λόγω των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και χόρτα, εντός του χώρου του πεδίου βολής και χωρίς να επεκταθεί στην γύρω περιοχή, καθώς έγκαιρα έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Λόγω του κινδύνου ανάφλεξης άκαυστων βλημάτων εντός του πεδίου βολής, η επιχείρηση κατάσβεσης πραγματοποιήθηκε κυρίως με εναέρια μέσα που κλήθηκαν και ήρθαν στην περιοχή μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Συγκεκριμένα επιχείρησαν μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης 6/9 ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη τύπου canadair 415. Στην περιοχή παραβρέθηκαν, συντονίζοντας την επιχείρηση, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδας, Υποστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Πουλτίδης, σε συνεργασία με τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συντονιστές και όλους τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση για την επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Σε δήλωσή της αναφέρει: «Συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του τοπικού, περιφερειακού και κεντρικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την έγκαιρη και αποτελεσματική κινητοποίησή τους, μετά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο πεδίο βολής, στην επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας. Η άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, παράλληλα με τις δράσεις πρόληψης που υλοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενδυναμώνουν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών προς την πολιτεία και τους συναρμόδιους φορείς. Καθώς η αντιπυρική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμη, χρειάζεται να παραμείνουμε σε ετοιμότητα και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την αποφυγή έναρξης πυρκαγιάς».

Μεικτά κλιμάκια συνεχίζουν τις περιπολίες σε δασικές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας, ενώ η επικαιροποιημένη νομοθεσία προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε υπαίτιους πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς από πρόθεση. Επίσης, είναι γνωστό ότι δασικές περιοχές που καίγονται, χαρτογραφούνται και κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες από τις οικείες δασικές υπηρεσίες.

Δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026