Pellanet

Έργα αγροτικής οδοποιίας 6,7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ ενέκρινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Κονδύλια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο των 38 Δήμων της περιοχής, με κύριους ωφελούμενους τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στις εκμεταλλεύσεις τους.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση, που αφορά στην υποβολή προτάσεων από όλους τους Δήμους για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων και γενικότερα την επέκταση και βελτίωση της πρόσβασης στη γεωργική γη και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του κόστους της μεταφοράς των προϊόντων, πιο εύκολη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Επίσης, η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κτλ.), η οποία θα συμβάλει με τη σειρά της στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα της περιοχής.

Σε όλα τα έργα αγροτικής οδοποιίας που θα υλοποιηθούν είναι υποχρεωτική η άσφαλτος – τσιμεντόστρωση και πρέπει να αφορούν σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, ενώ δε θα πρέπει να περιλαμβάνουν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης και δε θα αφορούν σε στήριξη δρόμων που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου.

Η παρέμβαση είναι στοχευμένη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ οι δράσεις που θα προταθούν από τους Δήμους θα πρέπει να είναι συμβατές με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:58 - Ανακοίνωση Δήμου Σκύδρας για τον καθαρισμό οικοπεδικών χώρων

14:10 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

13:51 - Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2025 σε περιοχή της Χαλκιδικής

13:50 - Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία: Από το μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» στα clusters και το blockchain – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13:37 - “Ενημέρωση για την 8η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση “Εκπαίδευση και Λαογραφία 2026” στην Έδεσσα_ΔΔΕ Πέλλας

13:29 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

13:26 - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

13:24 - ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

13:20 - Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο την Κυριακή 5 Απριλίου

11:12 - Κινητικότητα με φόντο την υπόθεση Βασιλειάδη Αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά ίσως βιάζονται