Pellanet

Εθελοντικά μαθήματα από εκπαιδευτικούς ν. Πέλλας

Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει την τοπική αλλά και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, συμμετέχοντας σε εθελοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.
Αναμφίβολα, ο εθελοντισμός σ' όλα του τα επίπεδα, αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο υψηλής ανθρωπιστικής αξίας, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην ομαλή ένταξη των πολιτών και κυρίως των νέων σ'
ένα κοινωνικό σύστημα αλληλεγγύης όσο και στην καλλιέργεια της συμμετοχής και της προσφοράς. Ως τέτοιο λοιπόν, είναι ανάγκη να το αναπτύξουμε και να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο ώστε μακροπρόθεσμα να αποτελεί πλέον συνειδητή έκφανση της κοινωνικότητάς μας.
Είναι γνωστές οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο η εργατική όσο και η μικροαστική και μεσοαστική ελληνική οικογένεια, οι οποίες δυστυχώς επιτείνονται με τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στα οικονομικά πράγματα της χώρας αλλά και με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο εδώ και πολλές δεκαετίες αδυνατεί να παράσχει μια ολοκληρωμένη δωρεάν παιδεία.
Έτσι λοιπόν, απευθύνουμε πρόσκληση εθελοντισμού προς όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πλαισιώσουν τις εθελοντικές δραστηριότητες που αποβλέπουν στην στήριξη των μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι τούτη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστηριακά μαθήματα, καθώς τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία (στην πλειοψηφία τους) για διάφορους λόγους έχουν ατονήσει και δε λειτουργούν.
Όσοι λοιπόν εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αυτή δραστηριότητα, μπορούν να επικοινωνούν στα
τηλέφωνα: 6947444208
6944554354

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ