Pellanet

ΕΥΡΩΑΠ

Δήλωση του Νομάρχη Πέλλας Μιχάλη Καραμάνη
για το θέμα της ΕΥΡΩΑΠ

Το τελευταίο διάστημα, επιχειρείται μέσα από μια λανθασμένη εικόνα που την ενισχύουν συγκεκριμένα άτομα, να πληγεί το κύρος και να υποβαθμιστεί η προσπάθεια που καταβάλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας για να δώσει μια διάφανη και καθαρή λύση στο θέμα που έχει προκύψει με την ΕΥΡΩΑΠ αποδίδοντας παράλληλα ευθύνες όπου και αν ανήκουν.
Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, γίναμε μάρτυρες μιας πράξεως υπό μορφή «ηρωικής εξόδου…» από τον κλοιό των πολιτικών ευθυνών, του Νομαρχιακού συμβούλου κ. Μουμτσιδέλη Θωμά.
Ο συγκεκριμένος νομαρχιακός σύμβουλος ως υπέρτατος κριτής και ύψιστος τιμητής των πάντων δήλωσε ότι άρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου και πως θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Μάλιστα δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή, επειδή το Νομαρχιακό Συμβούλιο μετά από δική μου πρόταση αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει νέα διοίκηση στη συγκεκριμένη Επιχείρηση και να δώσει εντολή σε Ορκωτούς Λογιστές να διεξάγουν τακτικό έλεγχο και να εκδώσουν πόρισμα για τη διαχειριστική περίοδο 2008 & 2009 και παράλληλα για τις προηγούμενες περιόδους της τελευταίας πενταετίας.
Η εμμονή του να υποβληθεί αίτημα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας για να ορίσει αυτός ορκωτούς Λογιστές, που ήταν και το σημείο της διαφωνίας του, αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αυτό γιατί μια τέτοια ενέργεια, αυτόματα θα οδηγούσε την Επιχείρηση σε καθεστώς εκκαθάρισης με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της και μαζί με αυτή, να διακοπεί η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Βόρρας (Καιϊμακτσαλάν).
Και μόνο η αμφισβήτηση προς το κύρος του Σώματος των Ορκωτών Λογιστών όπως την εξέφρασε δημόσια ο συγκεκριμένος νομαρχιακός σύμβουλος, συνιστά σοβαρό ολίσθημα και απόδειξη της ανευθυνότητας με την οποία αντιμετωπίζει τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους εκφράζουν.
Καμία αναφορά για τις δικές του ευθύνες ως νομαρχιακός σύμβουλος που όφειλε να γνωρίζει και να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα στην ΕΥΡΩΑΠ. Τη στιγμή που πρώτος εγώ και όλοι στο νομαρχιακό συμβούλιο αποδεχτήκαμε το μικρό ή μεγάλο μέγεθος της πολιτικής ευθύνης που μας αναλογεί στον καθένα ξεχωριστά, ο κ. Μουμτσιδέλης επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από αυτές τις ευθύνες και να εμφανιστεί ως εισαγγελέας, προσποιούμενος ένα ρόλο που δυστυχώς δεν τον τιμά.
Τον αφήνω λοιπόν στη πολιτική του μοναξιά, στη σκιά που δημιουργεί η συμπεριφορά του και η λειτουργία του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Θέλω επίσης να καταστήσω σαφές τόσο στον ίδιο όσο και σε αυτούς που επιχειρούν να συκοφαντήσουν το πρόσωπό μου, εξυπηρετώντας πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, κινούμενοι στο σκοτάδι και στη λάσπη, ότι η αντοχή μου προς αυτούς έχει τελειώσει και για κάθε τους συκοφαντία θα λογοδοτήσουν εκεί που τους αρμόζει.

Όσον αφορά το μεγάλο θέμα της ΕΥΡΩΑΠ δηλώνω για μια ακόμη φορά κατηγορηματικά ότι:
Από την πρώτη στιγμή που έγινα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου ενήμεροι πλήρως για την κατάσταση που επικρατούσε στην Επιχείρηση μετά από σύσκεψη αποφασίσαμε και προτείναμε στο Νομαρχιακό συμβούλιο (το μόνο αρμόδιο όργανο να ορίσει Νέα Διοίκηση και ορκωτούς λογιστές) άμεσα,
- τον ορισμό νέας Διοίκησης για να ξεκινήσει τη διαδικασία εξυγίανσης
- την πρόσληψη Ορκωτών Λογιστών για να διενεργήσουν Οικονομικό και Διαχειριστικό έλεγχο στην Επιχείρηση και να παραδώσουν το πόρισμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Παράλληλα δεσμεύτηκα δημόσια ότι όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν ευθύνες πέρα από τις πολιτικές θα δοθούν στον Εισαγγελέα για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Στόχος δικός μου, των συνεργατών μου και φαντάζομαι όλων των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι και παραμένει η διαφύλαξη του κύρους του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κάτι που το διασφαλίζουμε με τις αποφάσεις μας αυτές.
Παράλληλα στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία κάθε αναπτυξιακού κυττάρου στο Νομό Πέλλας όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βόρρας (Καϊμακτσαλάν) γύρω από το οποίο αναπτύσσεται μια πολύπλευρη δραστηριότητα από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις τουριστικού και αγροτουριστικού τομέα καθώς και του τομέα άλλων υπηρεσιών.
Στην προσπάθειά μας αυτή είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με συμφέροντα, με κακοδιαχειριστές και με κάθε τι που λειτουργεί σε βάρος της τοπικής ανάπτυξης και της τοπικής κοινωνίας.
Δεν έχω και δεν θα υποκύψω ποτέ σε έμμεσες πιέσεις που κάποιοι επιχειρούν να ασκήσουν καλυπτόμενοι πίσω από ελεγχόμενες για την ορθότητά τους ενέργειες.
Σύντομα το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών θα παραδοθεί στο Νομαρχιακό συμβούλιο και θα δοθεί στη δημοσιότητα για να έχουν γνώση οι πολίτες του Νομού Πέλλας για όλους και για όλα. Γιατί αυτοί είναι οι απόλυτοι και τελικοί κριτές των αποφάσεων και πράξεών μας.
Σε αυτούς τους πολίτες άνδρες και γυναίκες ως Νομάρχης Πέλλας απολογούμαι καθημερινά και αυτούς με συνέπεια υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια.
Η σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας δεν μπορεί να διαταραχτεί σε όσες δοκιμασίες κι' αν επιχειρήσουν να την υποβάλουν θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες.
Αντλώ τη δύναμή μου από το λαό της Πέλλας που αγωνίζεται, ελπίζει και αναγνωρίζει την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Αυτή την προσπάθεια της ανάπτυξης, την διεκδίκηση της βελτίωσης της καθημερινότητας και της διαφάνειας είμαι σίγουρος ότι την εμπιστεύονται και τη στηρίζουν και αυτό θα φανεί την ώρα της τελικής κρίσης, με ή χωρίς αυτούς που επέλεξαν το δρόμο της διαφυγής.

Μιχάλης Καραμάνης
Νομάρχης Πέλλας

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου, 2009


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook