Pellanet

FILOXENIA 2009

Στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης Τουρισμού FILOXENIA 2009 παρέστη το βράδυ της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου ο Νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης. Η φετινή έκθεση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί επιχειρείται μια στροφή στην τομέα προώθησης του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η νέα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

 Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Έκθεσης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας συνεχίζοντας μια παράδοση ετών δήλωσε παρόν στον εκθεσιακό χώρο σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ Ν. Πέλλας, με ένα εντυπωσιακό Περίπτερο που προσελκύει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη.

 Πρόκειται για ένα χώρο 50 τμ. που συνδέει την πλούσια ιστορία της Πέλλας με τις ατέλειωτες φυσικές της ομορφιές και τους τουριστικούς προορισμούς που είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες καλοκαίρι και χειμώνα. Στους άνετους χώρους του Περιπτέρου εκτίθεται φωτογραφικό υλικό από όλους τους δήμους της Πέλλας ενώ σε ειδική οθόνη προβάλλεται ντοκιμαντέρ για το νομό με ειδική αναφορά σε κάθε περιοχή του. Σε ειδικά Stand διατίθεται έντυπο διαφημιστικό υλικό των δήμων και των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από Γυναικείους Συνεταιρισμούς και αγροτουριστικές επιχειρήσεις.

Ο Νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης συνοδευμένος από τον Αντινομάρχη Σωτήρη Κεχαγιά έφτασαν στο χώρο της Έκθεσης νωρίς το απόγευμα και περιηγήθηκαν στα Περίπτερα όπου και είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης (Νομάρχες και στελέχη Νομαρχιών). Λίγο αργότερα υποδέχτηκαν στο Περίπτερο της Νομαρχίας Πέλλας την υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού Αγγελική Γκερέκου και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκο Μπόλαρη. Ο Νομάρχης Πέλλας είχε σύντομη συνομιλία με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και ζήτησε τη στήριξή τους στην προσπάθεια που καταβάλει η Ν.Α. Πέλλας για να δημιουργήσει υποδομές και προϋποθέσεις μιας πολύπλευρης ανάπτυξης με έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών τουρισμού. Επίσης, τους πρόσφερε αναμνηστικό υλικό από το νομό Πέλλας και ως ένδειξη της μεγάλης ιστορίας του Νομού τους προσέφερε επίσης ένα γυναικείο ειδώλιο ελληνιστικών χρόνων από την Πέλλα, προσκαλώντας τους να την επισκεφθούν. Την πρόσκληση του Νομάρχη αποδέχθηκαν οι υφυπουργοί της κυβέρνησης παραπέμποντας στο μέλλον.

Λίγο αργότερα ο Νομάρχης Πέλλας παραβρέθηκε στην επίσημη τελετή για την έναρξη της Έκθεσης Filoxenia, στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Στην ίδια εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας μας, η αντίστοιχη υπουργός της Συρίας, Πρέσβεις ξένων χωρών, Νομάρχες και Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Τουριστικοί Πράκτορες, εκπρόσωποι τουριστικών Φορέων και Μέσων Ενημέρωσης κ.α.

 Αξίζει να επισημανθεί ότι το τουριστικό προϊόν της Πέλλας που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον χειμερινό τουρισμό επιλέχθηκε στα πέντε καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και αναφέρθηκε στη διάρκεια της τελετής.

 Σε δηλώσεις του ο κ. Καραμάνης ανέφερε τα εξής:

«Μέσα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ευνοϊκές τόσο για την προβολή όσο και για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας. Ο Νομός μας γνωστός για την μεγάλη ιστορία του και τον φυσικό του πλούτο είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να κερδίσει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Με στρατηγικό σχεδιασμό, με συνεργασία με όλους τους δήμους τους φορείς και τους επιχειρηματίες του κλάδου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα του τουριστικού προϊόντος, να το προβάλλει σωστά και οργανωμένα προσδοκώντας στα ανταποδοτικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι' αυτόν εργαζόμαστε καθημερινά. Η Πέλλα σταδιακά βρίσκει το δρόμο της Ανάπτυξης και νομίζω ότι η συμβολή μας ως διοίκηση της Νομαρχίας είναι σημαντική.»

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου, 2009


Σχόλια


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.