Pellanet

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ.

ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή (την οποία συνυπογράφουν 14 συνάδελφοί του ) προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με την οποία ζητά να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για δικαιοσύνη και ισονομία στην επανατοποθέτηση όλων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών λαμβάνοντας υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, με το υπ' αριθ. ΦΕΚ Β 2999/26-11-2013 δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει όλες τις θέσεις επανατοποθέτησης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που βρίσκονται από τις 23 Σεπτεμβρίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας. Όμως το κριτήριο της εντοπιότητας δεν περιλαμβάνεται στο εν λόγω ΦΕΚ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε Κυβερνητική δέσμευση πως η επανατοποθέτηση των υπαλλήλων αυτών θα γίνει κατά προτεραιότητα στα μέρη στα οποία υπηρετούσαν. Ορατός επομένως είναι ο κίνδυνος να τοποθετηθούν πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί σε υπηρεσίες μακριά από τις μόνιμες κατοικίες τους, με αυτονόητες τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό θα συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτόν ο Γιώργος Καρασμάνης και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές ζητούν με την κοινοβουλευτική τους αυτή παρέμβαση από τον αρμόδιο Υπουργό να συμπεριλάβει το κριτήριο της εντοπιότητας, ώστε να διασφαλισθεί ότι η επανατοποθέτηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών θα γίνει κατά προτεραιότητα στα μέρη στα οποία υπηρετούσαν.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:31 - 1η θέση σε διαγωνισμό της YMEF κατέκτησε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Πέλλας

12:33 - Για Απόκριες και Κούλουμα η πυξίδα δείχνει και φέτος Σκύδρα

11:22 - ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη

19:35 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

19:33 - Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης