Pellanet

Γ. Οτουντζίδης: «Είμαι της ουσίας και όχι της εφήμερης επικοινωνίας»

Απάντηση για όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, με τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας Γ. Οτουντζίδης και κατέγραψε εξ αρχής κατ' αποκλειστικότητα το pellanews.gr(διότι κανείς δεν ανακάλυψε τι συνέβη και τώρα όλοι μασάνε έτοιμη τροφή), έδωσε με νέα επιστολή του προς τον Πρόεδρο της κεντρικής ΟΝΝΕΔ της χώρας. Την απάντηση υπογράφει ως "Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ", όπου εμμέσως πλην σαφώς έτσι εκφράζει και την δημοκρατική διαδικασία που υπήρξε για να εκλεγεί στη θέση αυτή, καθώς άλλο "διορισμένος" ή "τοποθετημένος" και άλλο "εκλεγμένος", αν αυτό το ξεχνούν κάποιοι στον γαλάζιο χώρο. Η απάντηση έχει ως εξής:

"Κε Πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ σας απαντώ με ανοικτή επιστολή και όχι στο αρμόδιο όργανο, το πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ όπως θα ήταν το ορθό, γιατί αυτό τον τρόπο εσείς τον επιλέξατε. Αλήθεια ποιος σας έδωσε το δικαίωμα διαγραφών; Δικαίωμα που ανήκει μόνο στο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ. Ποιο σεβασμό δείχνεται στους κανονισμούς λειτουργίας του όταν δεν μου δώσατε το στοιχειώδες δικαίωμα στις αρχές του δικαίου, να διευκρινίσω ή να υπερασπιστώ τις απόψεις μου. Το κάνατε Από άγνοια; Προφανώς όχι. Από εμπάθεια στο πρόσωπο μου λόγω παλαιότερης μεταξύ μας έντασης; Ίσως Υπακούοντας στο κλίμα που επέβαλαν τα Μ.Μ.Ε. όπου ο κος δήμαρχος ξαφνικά γίνεται θύμα και αγιοποιείται; Πιθανώς. Με διαγράψατε από εκλεγμένο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πέλλας ως άμεσο και εύκολο θύμα σε επικοινωνιακά παιγνίδια. ΓΙΑΤΙ; Ποιο είναι το έγκλημα μου ; Εγώ είπα: « …. Η ΒΙΑ έχει πάντα αιτία, ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ σε όποια μορφή κι αν υπάρχει, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση του φερθήκαν με αξιοπρέπεια κιόλας.» Αγνοείται σκόπιμα την αρχή της πρότασης μου, όπου απερίφραστα καταδικάζω την ΒΙΑ λεκτική και σωματική και προφανώς δεν επικροτώ. Η έκφραση μου: «.. του φερθήκαν με αξιοπρέπεια κιόλας» αφορά τους χιλιάδες πόντιους και όχι τους ελάχιστους που του επιτέθηκαν λεκτικά ή σωματικά, τους οποίους, στην αρχή της ίδιας παραγράφου κατακρίνω. Έχετε αντιληφθεί ότι οι απόψεις που στήριξα σε άλλα σημεία της δήλωσης εκφράζουν την ψυχή του μέσου Έλληνα, των Νεοδημοκρατών, όλων των Ποντίων και έχει την συντριπτική στήριξη του απλού πολίτη, του αγνού Νεοδημοκράτη, των στελεχών μας στην Πέλλα και όλη την Ελλάδα; Ξέρετε για εμάς τους Πόντιους, που οι οικογένειες μας έχουν νεκρούς ανάμεσα στις 353.000 ψυχές της γενοκτονίας που ακόμη περιμένουν δικαίωση, η 19η Μαΐου είναι μέρα πένθους, κηδείας, μνημόσυνου μνήμης και όχι μισούς με υψηλό συναισθηματικό φορτίο και δεν ανεχόμαστε κανείς να την προσβάλει με λόγο ή παρουσία. Δεν στηρίζω ακραίες απόψεις και κόμματα. Σέβομαι την Δημοκρατία και τον άνθρωπο. Αγαπώ όμως την πατρίδα μου και σέβομαι τις άξιες της. Λοιπόν κε πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ εγώ δεν είμαι ασαφής και νερόβραστος, αλλά παραμένω σταθερός στα δημοκρατικά πιστεύω μου. Είμαι της ουσίας και όχι της εφήμερης επικοινωνίας ή των εντυπώσεων. Παραμένω Δημοκράτης, φιλελεύθερος, δεξιός, πατριώτης. Νεοδημοκράτης, αληθινός, τολμηρός, ειλικρινής, αυθεντικός, αυθόρμητος και όχι υπολογιστής. ΜΑΧΟΜΑΙ για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας περί Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, έθνους, πατρίδας, που υπάρχουν στην Ιδρυτική διακήρυξη και τον ιδεολογικό προσανατολισμό της. Εντάχθηκα και παραμένω σ αυτήν. Εσείς μάλλον «ή τις αγνοείται ή τις ξεχάσατε» και θα ήταν καλό να τις φρεσκάρεται στην μνήμη σας". (Οτουντζίδης Γιάννης Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας)

Να σημειώσουμε ότι το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, ενώ πλειάδα απόψεων κινήθηκε υπέρ του "δρόμου" που διάλεξε ο Γιάννης Οτουντζίδης. Είναι χαρακτηριστικό οτι σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων στα Γιαννιτσά την περασμένη Τετάρτη(23/5) δεχόταν συνεχώς τα συγχαρητήρια του κόσμου, σε βαθμό μάλιστα που προκάλεσε έκπληξη για την αποδοχή που υπήρξε! Από την άλλη δόθηκε για μία ακόμη φορά αφορμή να αναφερθούν ουκ ολίγοι σε "κομματικές γραμμές" οι οποίες πλέον δεν διέπονται από "άρωμα δημοκρατίας", αλλά από "μπόχα πλήρους ελέγχου". Ας το σκεφτούν αυτό για τη συνέχεια και ας κοιτάξουν προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις, όχι αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά αυτές που έχουν στα συρτάρια τους. Ας τις δουν κι ας τις μελετήσουν...Εάν έχει μείνει μυαλό για μελέτες και όχι για διαγραφές...

Πηγή: pellanews.gr

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου, 2018


Σχόλια