Pellanet

Για σπαταληση του δημόσιου χρήματος, κατηγορεί τον Δήμαρχο Σκύδρας, ο πρωην αντιδήμαρχος Χρήστος Ξανθόπουλος.

«Αγαπητοί Συνδημότες,
Στις εκλογές του Νοεμβρίου αναδείξατε τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ως Μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Σκύδρας και εμένα προσωπικά Δημοτικό Σύμβουλο. Με την ιδιότητα μου αυτή και σε μία εποχή ιδιαίτερα καθοριστική για την πατρίδα μας ‚με την οικονομική κρίση να πλήττει τα εισοδήματα, να απειλεί την ποιότητα της ζωής μας, να ανακόπτει τη διαδικασία ανάπτυξης, να απειλεί να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας, έχουμε όλοι, την υποχρέωση να σταθούμε, με την ευθύνη που επιβάλλεται, ιδιαίτερα εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση.
Έτσι λοιπόν από το βήμα αυτό κρίνω σκόπιμο να σας ενημερώσω σήμερα για τα έργα και της ημέρες του Δημάρχου την τετραετία που πέρασε, κρατώντας ανοικτή γραμμή για την θητεία που διανύουμε και το κάνω αυτό σήμερα και όχι προεκλογικά, γιατί δεν ήθελα το δημοσίευμα αυτό να εξυπηρετήσει καμία απολύτως σκοπιμότητα παρά μόνο την διάθεση να γίνουν κοινωνοί όλοι σι Δημότες των πεπραγμένων της διοίκησης Χοϊδη. Θέση μου είναι ότι η συμμετοχή όλων δεν τελειώνει με την ψήφο στις εκλογές αλλά κατά την δική μου γνώμη, πρέπει να ενδιαφερόμαστε και να συμμετέχουμε συνεχώς στα πεπραγμένα του τόπου μας. Στις 30/08/20 10 με την επιστολή παραίτησης μου από Αντιδήμαρχος τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο (δημοσίευμα και στον τοπικό τύπο) ανέφερα μεταξύ άλλων ότι «πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δρουν μέσα σε κάθε σύστημα βάζουν την σφραγίδα της αντίθεσης της ανατροπής ή της προσαρμογής τους σε αυτό, και θα παραμείνω συνεπής στις αξίες και τα πιστεύω μου».
Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και τα προεκλογικά ψέματα του κυρίου Χοϊδη. Ο Δήμαρχος που κατά τα άλλα επικαλείται το νοικοκύρεμα των Οικονομικών του Δήμου μας, σπαταλά το δημόσιο χρήμα με τις συνεχείς Απευθείας Αναθέσεις. Έργα με συνοπτικές διαδικασίες και Απευθείας Αναθέσεις ήταν καθημερινά στην Ημερήσια Διάταξη με αποτέλεσμα τεράστια ποσά να κατασπαταληθούν, χωρίς να γίνονται Ανοικτοί Διαγωνισμοί.
Αποτέλεσμα, εκπτώσεις του 1%, 2% ή μηδενικές εκπτώσεις και γενικώς η αδιαφάνεια να αναδεικνύετε σε όλο της το μεγαλείο. Πιο συγκεκριμένα,
τα λεγόμενα σαρανταπεντάρια (45.000 ευρώ) και δωδεκάρια (12.0Ο0 ευρώ) του Δημάρχου. Το σοβαρό θέμα, με τις συγκεκριμένες διαδικασίες είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διοχετεύονταν σε συγκεκριμένα χέρια όλα αυτά τα χρόνια. Ένας εργολήπτης πήρε μόνο από τον Δήμο το προηγούμενο διάστημα 450.000 ΕΥΡΩ με συνοπτικές διαδικασίες και με απευθείας αναθέσεις (82/13.01.2011αρίθμ.πρώτ.έγγραφο τις Οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου)και δεν ξέρω ακόμη περιμένω να μου απαντήσει και η Δ.Ε.Υ.Α.Σ για το πόσα έργα έχουν ανατεθεί.
Ή κατάσταση στα χωριά μας έχει φτάσει στο απροχώρητο, βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη από άποψη έργων, ελλιπής καθαριότητας, ανύπαρκτα ή υποβαθμισμένα πολιτιστικά δρώμενα, ανύπαρκτες κοινωνικές δομές. Αγνοεί την ύπαρξη του ο Δήμαρχος, ούτε μία φορά δεν ενθαρρύνθηκαν από τον κύριο Χοϊδη στην έκφραση γνώμης και άποψης για διάφορα ζητήματα όπου η γνώμη τους θα ήταν εξαιρετικά σημαντική.
Η Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Δημάρχου εστίαζε σε επιλεκτικές πολιτικές και στοχευμένους αποκλεισμούς. Ακολουθεί μία λογική των «ΗΜΕΤΕΡΩΝ»σε όλα τα επίπεδα, στις προμήθειες, στις συνεργασίες, στις επιχορηγήσεις, στις Αναθέσεις έργων κύρια. Ο Δήμος ήταν και Θα είναι για την τετραετία το «ΛΑΦΥΡΟ» του Δημάρχου και μόνο σι «ΔΙΚΟΙ» του άνθρωποι δικαιούνται να καρπώνονται από την λειτουργία του.
Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτά τα μελανά σημεία Διοίκησης του κυρίου Χοϊδή. Επειδή δεν θέλω να κουράσω, σ' άλλο δημοσίευμα μου θα δοθεί η δυνατότητα να παραθέσω και άλλα, περιμένοντας τον Δήμαρχο κάποτε να βγει και να απαντήσει για όλα αυτά. Το μόνο που ξέρει καλά να κάνει είναι η λάσπη που πετάει απλόχερα σε όλους και η υποβάθμιση με κάθε τρόπο τον συνεργατών. Αρκεί μόνο για να καταλάβετε να σας θυμίσω τις απειλές που είχε εκτοξεύσει προς όλους τους Δημότες όταν έχασε τις εκλογές το 2002.
Σήμερα αυτό που προέχει είναι η συνεχής επαγρύπνηση ‚διεκδίκηση, όλων αυτών που κερδίσαμε με αγώνες και πρώτα απ' όλα την παραμονή του Δήμου Σκύδρας και στον επόμενο Καλλικράτη αν και όποτε γίνει. Ακούγονται διάφορα περί κλεισίματος της Εφορίας, σχολείων, του Τελωνείου όλα αυτά δηλαδή που μας κράτησαν ως Δήμο. Δεν περισσεύει κανείς όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε την μάχη και να μην επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει με τίποτα και για κανένα λόγο να κλείσουν τα σχολεία στα χωριά μας, αυτά για τα οποία κάποτε οι πρόγονοι μας, παππούδες, οι γονείς μας πάλεψαν σε συνθήκες δύσκολες (πείνας, φτώχιας κτλ.)να γίνουνε. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
Τέλος,από την δική μου μεριά έκανα ότι μπορούσα για να ανατρέψω αυτήν την κατάσταση και στάθηκα‚ με προσωπικό κόστος, δίπλα σε κάθε δημότη και κάθε δημότισσα ,θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο την θητεία που διανύουμε δηλαδή να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και της αποστολής αυτής που μου αναθέσατε με την ψήφο σας‚ με δυναμισμό και διάθεση για προσφορά με προτάσεις ασκώντας γόνιμη κριτική, με μοναδικό σκοπό την πρόοδο και την ευημερία του μεγάλου και ισχυρού πλέον Δήμου Σκύδρας. ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ