Pellanet

Γιάννης Σηφάκης: Βάλαμε τις βάσεις για την αλλαγή που έχει ανάγκη η Αλμωπία

Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς όλους τους συντοπίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Να είναι σίγουροι ότι θα τιμήσουμε την υποστήριξη τους από θέση προγραμματικής αντιπολίτευσης με καθαρό και δυνατό λόγο και ουσιαστικές παρεμβάσεις στα μεγάλα προβλήματα της Αλμωπίας αλλά και στα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Κάναμε έναν καθαρό αγώνα με προγραμματικό λόγο. Με επεξεργασμένες θέσεις για όλα τα βασικά προβλήματα της Αλμωπίας. Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που συνέβαλε με θέσεις, ρεαλιστικές προτάσεις αλλά και με όραμα για την Αλμωπία την προεκλογική περίοδο, αυτό το αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι μας.
Ζητήσαμε την ΑΛΛΑΓΗ στον Δήμο Αλμωπίας
Ζητήσαμε να σταματήσει η μιζέρια και η εγκατάλειψη
Η μοιρολατρία και η αδράνεια
Ζητήσαμε να τελειώσει το παλιό και απαξιωμένο
Να προστατευτεί η κοινωνία και οι κοινωνικοί θεσμοί.
Ζητήσαμε διεκδικητικό Δήμο.
Να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλμωπίας.
Τα βάλαμε με όλους τους μηχανισμούς ( βουλευτικούς, παλαιοκομματισμός, υποσχεσιολογία, πελατειακό σύστημα).
Βάλαμε τις βάσεις για την μεγάλη μάχη που χρειάζεται για την αλλαγή στην Αλμωπία. Γιατί η Αλμωπία έχει ανάγκη αυτή την ΑΛΛΑΓΗ.
Στις πολιτικές, στις νοοτροπίες, στο ίδιο και το συνηθισμένο.
Και αυτή η ΑΛΛΑΓΗ θα γίνει από την νέα γενιά. Αυτήν που αντιστάθηκε και στάθηκε δίπλα μας. Αυτή θα φέρει την αλλαγή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Βάλαμε τις βάσεις για την διατήρηση ενός μαχητικού και δυναμικού συνδυασμού που θα παρεμβαίνει προγραμματικά στην δημοτική διαχείριση από την θέση της αντιπολίτευσης και δεν θα επιτρέπει την χαμηλή ποιότητα της δημοτικής συζήτησης στα δημοτικά συμβούλια. Θα παρεμβαίνουμε από την θεσμική μας θέση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και την κοινωνία.
Και η κοινωνία θα το καταλάβει καλά αυτό.
Ο μόνος λόγος που δεν καταφέραμε να διοικήσουμε τον Δήμο Αλμωπίας είναι η υστέρηση μας στους μηχανισμούς συλλογής ψήφων – κυρίως στις τοπικές κοινότητες. Ο παλαιοκομματισμός και η συνήθεια καθώς και το κακό εκλογικό σύστημα που δημιουργεί την ανάγκη σε ένα χωριό των 500 ανθρώπων να υπάρχουν 15- 20 υποψήφιοι οδηγεί σε επικράτηση του ίδιου και του μέτριου που ξέρει να συλλέγει σόγια . Και ας μην λέει και τίποτα. Και ας μην έχει δυνατότητες.
Με αυτές τις νοοτροπίες θα συγκρουστούμε και να το θυμάστε θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να διατηρήσουμε την συνοχή του συνδυασμού, να τον ενδυναμώνουμε συνεχώς και να βαθαίνουμε στις επεξεργασίες μας και στην επαφή μας με όλη της κοινωνία της Αλμωπίας.
Τώρα μας έμαθαν, μας εκτίμησαν αλλά δεν μας παντρεύτηκαν. Ο καιρός είναι μπροστά μας, η δύναμη των ιδεών, των θέσεων, των επεξεργασμένων προγραμμάτων και η εμπειρία των ανθρώπων μας – που αποκτιέται σιγά σιγά μέσα από τέτοιες διαδικασίες- θα μας δυναμώσει πολύ στο άμεσο μέλλον.
Όλοι μαζί λοιπόν να το δούμε σαν μια καλή αρχή για το μέλλον και να δουλέψουμε σκληρά, ενδυναμώνοντας τον συνδυασμό «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» που αποτελεί την ελπίδα αυτού του τόπου για ουσιαστικές αλλαγές στην κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.
Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο :
Ο συνδυασμός μας, ένας συνδυασμός με πραγματική ευρύτητα, αγκαλιάζοντας ανθρώπους με διαφορετικές θέσεις και απόψεις και διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, είχε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και πάνω σε αυτό έγινε η συσπείρωση και ο αγώνας του.
Τιμούμε την προσωπικότητα και την κρίση του καθένα πολίτη και τον θεωρούμε άξιο και ικανό να αποφασίσει για τον δεύτερο γύρο χωρίς νουθεσίες και προτροπές.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω ξανά από καρδιάς όλους τους συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, όλους τους συμπολίτες μας που μας άκουσαν και συζήτησαν μαζί μας αλλά σε αυτή τη φάση δεν μας επέλεξαν για διάφορους λόγους, όλους τους υποψηφίους και μη, όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν για να φθάσουμε ως εδώ και να σας εμφυσήσω την δύναμη και την αισιοδοξία μας για το μέλλον.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου, 2014


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook