Pellanet

Γιόρτασαν την αποκριά με πράξη ανθρωπιάς στον Παιδικό Σταθμό Γιαννιτσών

Μια πολύ όμορφη, ζεστή και γεμάτη ανθρωπιά εκδήλωση διοργάνωσαν οι εργαζόμενες στο 1ο τμήμα του Ενιαίου Παιδικού Σταθμού Γιαννιτσών (πλησίον ΙΚΑ Γιαννιτσών). Με αφορμή τον εορτασμό της αποκριάς, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου (τσικνοπέμπτη) γιόρτασαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, μαζεύοντας χρήματα τα οποία θα διαθέσουν στο Ίδρυμα για παιδιά «Παναγία» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη).
Η γιορτή ήταν μια μεταφορά στην καθημερινότητα του Έλληνα σε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε μια κλασική ελληνική ταβέρνα και συγκεκριμένα την «Ταβέρνα του Μανόλη» όπως την ονόμασαν. Τα παιδιά κάθισαν στα τραπέζια και έδωσαν την παραγγελία τους στο γκαρσόν επιλέγοντας από το μενού (σουβλάκι η μπιφτέκι). Λίγο πριν έρθουν τα φαγητά τα τραπέζια με την προτροπή των εργαζομένων τα παιδιά κατέβαλαν σε ένα μεγάλο κουμπαρά (γουρουνάκι), απλόχερα τον οβολό τους με σκοπό να ενισχύσουν ένα κοινωνικό και θεάρεστο έργο γίνεται στο Ίδρυμα Παναγία της Μητροπόλεως στα Γιαννιτσά, με ωφελούμενα μικρά παιδιά που γνώρισαν την εγκατάλειψη και άλλα προβλήματα.
Την ήρεμη ατμόσφαιρα στην αίθουσα που γινόταν η γιορτή, διέκοψαν δύο κλόουν (εργαζόμενες στον Παιδκό Σταθμό), που με τα πειράγματα τους και τις αστείες κινήσεις τους έδωσαν και διαφορετική νότα στο χώρο δημιουργώντας αποκριάτικο σκηνικό, παρασύροντας τα παιδιά και το υπόλοιπο προσωπικό του Παιδικού Σταθμού σε ένα χορευτικό και μουσικό κλίμα με παιδικά αποκριάτικα τραγούδια.
Μετά την όμορφη και εκδηλωτική αυτή παρένθεση τα παιδιά απόλαυσαν το γεύμα τους και τα γευστικά εδέσματα που τους προσφέρθηκαν.
Στο δήμο Γιαννιτσών η προσπάθεια για την αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης είναι συνεχής τόσο σε κτιριακό όσο και σε έμψυχο δυναμικό. Πρόσφατα εγκαινιάστηκες το 6ο τμήμα του Ενιαίου Παιδικού Σταθμού (περιοχή εργατικών κατοικιών), ενώ πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου στο 1ο τμήμα(πλησίον ΙΚΑ). Βέβαια συνεχής είναι η ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής, που συμπληρώνουν την εικόνα σύγχρονων και λειτουργικών μονάδων στον τομέα αυτό.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην προϊσταμένη και το προσωπικό του 1ου τμήματος του Ενιαίου Παιδικού Σταθμού Γιαννιτσών για την πολύ όμορφη και με πολύπλευρο συμβολισμό εκδήλωση που δείχνει το δρόμοι στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους για μια καλύτερη κοινωνία, πιο χαμογελαστή και πιο ανθρώπινη.

Γραφείο τύπου Δήμου Γιαννιτσών

Δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου, 2010


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook