Pellanet

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Πέλλα

«Εμείς, χωρίς να παραιτούμαστε από το να κατακτήσει κάτι έστω κι ένας εργάτης, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πρέπει να διαμορφωθεί αυτή την περίοδο μια πιο ισχυρή δύναμη κρούσης, να προλάβει τα χειρότερα»(πλαίσιο)
Η έννοια "πρόωρες εκλογές" έχει χάσει τη σημασία της, γιατί εδώ και δύο χρόνια συζητάμε αυτό το θέμα, είπε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες την ερχόμενη Άνοιξη, με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Η κ. Παπαρήγα στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας, τη Δευτέρα, είπε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Επέκρινε επίσης αυτούς, που με το πρόσχημα των εκλογών αναστέλλουν τους αγώνες και γενικά εξέφρασε την αντίθεση της στην άποψη ότι όλα τα προβλήματα των εργαζομένων θα λυθούν μέσα από τις κάλπες.
Η Γ.Γ. του ΚΚΕ, αναφερόμενη στα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, χαρακτήρισε πρόκληση το γεγονός ότι την ώρα που οξύνονται τα προβλήματα, στην κεντρική πολιτική σκηνή ασχολούνται με το ζήτημα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας.
Από το πρωί, η κ. Παπαρήγα είχε συναντήσεις με εργαζόμενους και εξέφρασε τη συμπαράστασή της σε απολυμένους και σε όσους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους τελευταίους μήνες.
Χαρακτήρισε "εκβιασμό" και "νόμιμη πολιτική και κρατική διαφθορά" το γεγονός ότι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονται, όπως υπογράμμισε, με 500, 600 και 800 ευρώ το μήνα ενώ υποστήριξε ότι η μόνη ευκαιρία που δίνεται στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους είναι η ευκαιρία συνειδητοποίησης της δύναμής τους και εκτίμησε ότι η κατάσταση στον εργασιακό τομέα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.
«Χρειάζεται παραμερισμός εκείνων των συνδικαλιστικών ηγεσιών, τις οποίες το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ημερομηνία εκλογών» ανέφερε η γγ του ΚΚΕ ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για "αλληλεγγύη στη δικομματική εναλλαγή" των συνδικαλιστικών αξιωμάτων.
Το μεσημέρι, η κυρία Παπαρήγα βρέθηκε στο Διαβατό Ημαθίας, όπου μίλησε σε ροδακινοπαραγωγούς ενώ το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Καλής, του Δήμου Μενηίδας.
Μίλησε για τον πόλεμο που εξελίσσεται από την πλευρά του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν επίσης με πόλεμο, στην επίθεση που δέχονται να απαντήσουν με αντεπίθεση. «Πρέπει να διαμορφωθεί αυτή την περίοδο μια πιο ισχυρή δύναμη κρούσης για να προλάβει τα χειρότερα. Το κεφάλαιο, ένα πράγμα φοβάται: τον εργατικό, το λαϊκό πόλεμο, τίποτα άλλο». Και σε αντίθεση με τα κόμματα του κεφαλαίου που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό ισχυριζόμενα ότι η λύση θα δοθεί με τις εκλογές, η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε πως στο κέντρο της προσοχής του ΚΚΕ βρίσκεται η πάλη στο εργοστάσιο, στον κλάδο, η γενίκευση της πάλης ολόκληρης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Μια πάλη που πρέπει να έχει χαρακτηριστικό της, την επιλογή ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου, 2009


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.