Pellanet

Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΚΛΑΒΑΚΗ ΣΤΗΝ

Την Τετάρτη 11-5-2016 και ώρα 15.00΄και σε επανάληψη την Πέμπτη 12-5-2016 και ώρα 22.00', θα μεταδοθεί στην ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ", στην οποία μέσα από παλιές φωτογραφίες θα παρουσιασθεί η Αλμωπία του παρελόντος.

Στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Τραούδας, καλεσμένος είναι ο πρώην Ευρωβουλευτής και συλλέκτης φωτογραφιών Γιάννης Γκλαβάκης.

Φωτογραφίες που έχουν να πουν μια ιστορία, ένα γεγονός, ένα περιστατικό, μια ανάμνηση, δεν πρέπει να είναι καταχωνιασμένες σε σκονισμένα άλμπουμ ή κλειστά συρτάρια. Το μόνο που θα συμβεί θα είναι να ξεχαστούν εκεί και να χαθούν ίσως πολύτιμες πληροφορίες για την τοπική ιστορία. Φέρνοντάς τες στην επιφάνεια θα επανέλθουν μνήμες και στιγμές που είναι αποτυπωμένες σ' αυτές, θα αναγνωρισθούν ίσως μερικές φυσιογνωμίες που ήταν μέχρι τότε άγνωστες και το πιο σημαντικό, αυτοί που θα τις δουν θα γίνουν κοινωνοί ιστορικών γεγονότων που εμπεριέχουν οι φωτογραφίες.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:59 - Λειτουργία της υπηρεσίας My Street – Άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων

15:15 - Συνελήφθη ένα άτομο στο Κιλκίς για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

14:54 - Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος Άσσηρος-Ν. Σάντα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης

14:50 - Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία

14:47 - Επείγουσα Έκκληση για Αίμα για 19χρονη – Ζήτημα Ζωής ή Θανάτου

14:44 - Δράση για οικογένειες και παιδιά στην ΕΒΕ Ι Αναγνώσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

14:42 - Γιορτάζουμε τη ζωή στην Έδεσσα

18:25 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στην Κατερίνη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

18:16 - Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:12 - Η Περιφερειάρχης στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη