Pellanet

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Με σταθερά βήματα προχωράει μπροστά»

ΑΡΘΡΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Με σταθερά βήματα προχωράει μπροστά»

Η επιτυχημένη έκδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, η πρώτη από το 2010, πέρα από μια τεράστια οικονομική επιτυχία είναι και μια περίτρανη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν και συνεχίζει να παραμένει ένα πατριωτικό κόμμα. Ένα κόμμα ευθύνης, εγγυητής της ομαλότητας και της ενότητας της πατρίδας μας. Για μια ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Όπως το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξης, αποκατέστησε τη Δημοκρατία και την θωράκισε μετέπειτα με την είσοδο μας στην τότε ΕΟΚ. Όπως το 2008 ο Κώστας Καραμανλής άσκησε το βέτο στο Βουκουρέστι και κράτησε ψηλά την υπόληψη και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. Έτσι και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά, αφού αποσόβησε την άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας, σταθεροποίησε την οικονομία, κέρδισε το μεγάλο στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής και προχώρησε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, επανέφερε την Ελλάδα στον διεθνή οικονομικό χάρτη και την οδηγεί με ασφάλεια και σταθερότητα στην έξοδο από την κρίση. Η έξοδος στις αγορές και η ανταπόκριση των επενδυτών στο ελληνικό ομόλογο, με προσφορά 20 δις αντί των 2,5 που ζητήθηκαν και επιτόκιο στο 4,75%, είναι μια τρανή απόδειξη ότι η χώρα μας τα καταφέρνει. Είναι μια απόδειξη ότι η Ελλάδα γυρίζει οριστικά σελίδα. Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά, χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες προσπάθειες και θυσίες. Χρειάστηκε να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και να διορθωθεί το λάθος πρόγραμμα προσαρμογής, μακριά από τις λογικές του πολιτικού κόστους και του λαϊκισμού, αλλά με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των ελλήνων πολιτών.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την αρχή της ανάληψης της ηγεσίας της χώρας, 22 μήνες πριν, έθεσαν στόχους, κατάρτισαν σχέδιο και με σκληρή δουλειά προχώρησαν βήμα βήμα στην υλοποίηση του. Βασικός σύμμαχος σ' αυτήν την προσπάθεια ήταν και παραμένει ο ελληνικός λαός, που σήκωσε το βάρος, έκλεισε τα αυτιά στην καταστροφολογία και τον λαϊκισμό και γύρισε την πλάτη σ' αυτούς πόνταραν στην εθνική μας αποτυχία. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει και μας βρίσκει ενωμένους. Αυτό που έχει αξία όμως, περισσότερο από ποτέ, είναι να μην ξεχάσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν στην πιο δύσκολη και δεινή οικονομική κατάσταση της νεότερης ιστορίας μας. Οι αγκυλώσεις του χθες, η ενοχοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ο κρατισμός, το μεγάλο και σπάταλο κράτος, τα μικροπολιτικά συμφέροντα, η διαφθορά, η παροχολογία και ο λαϊκισμός οδήγησαν εμάς τους Έλληνες να βιώσουμε και να περάσουμε μεγάλες δυσκολίες. Σήμερα όμως έχουμε την ευκαιρία να τα αφήσουμε στο παρελθόν και να προχωρήσουμε μόνο μπροστά ! Γι' αυτό δεν πρέπει να κάνουμε πίσω τώρα. Οφείλουμε να το κάνουμε, πρώτα από όλα για το μέλλον των παιδιών μας.

Η πατρίδα μας τα καταφέρνει. Τα δύσκολα πέρασαν και αφήνουμε πίσω το χθες, βαδίζοντας σ' έναν καινούριο δρόμο, με όπλα τα επιτεύγματα των τελευταίων μηνών, τα οποία ανοίγουν τις προοπτικές για τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, για την αποκατάσταση των αδικιών και για την ανακούφιση των αδυνάτων. Μοναδικός εγγυητής σ' αυτήν την πορεία, όπως πάντα συνέβαινε και στο παρελθόν, παραμένει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που αποδεικνύει πως κάθε πολιτική φιλοδοξία και οποιαδήποτε κομματική σκοπιμότητα μικραίνουν και εξαφανίζονται μπροστά στο συμφέρον της Πατρίδας !

Διονύσης Σταμενίτης Βουλευτής Πέλλας Νέα Δημοκρατία

Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου, 2014


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook