Pellanet

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται το άξιο γυναικείο δυναμικό

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου ως βουλευτής το θέμα «γυναίκα» ήτανε πρώτο στις πολιτικές μου παρεμβάσεις.
Η γυναίκα νέα, άνεργη, μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, νοικοκυρά, ηλικιωμένη, αγρότισσα, επαγγελματίας, πολιτικός, είχε ανισότητα και δυσκολίες. Οι γυναίκες Βουλευτές συνεργαστήκαμε με γυναικείες οργανώσεις, πολιτικούς και οργανώσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και πετύχαμε πολλά:
1. την υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών με ποινή ακυρότητας στα ψηφοδέλτια της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, τώρα και στο Κοινοβούλιο. Το επιχείρημα κάποιων ότι δεν υπάρχουν άξιες γυναίκες μετατράπηκε σε προσπάθεια αναζήτησής τους.
2. Παλέψαμε για ενεργοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ήδη η γυναικεία ανεργία μειώνεται αισθητά, για αυτό πιστεύω ότι το «ποτάμι» που οδηγεί τη γυναίκα στην αγορά εργασίας προχωρά και δεν πρόκειται να «γυρίσει πίσω».
3. Δική μου τροπολογία είναι η χορήγηση σύνταξης στη χήρα αγρότισσα και διεκδικώ αύξηση.
4. Η οικονομική κρίση «πάγωσε» το 2009 τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στα 60 της, θέμα το οποίο ανέδειξα και διεκδικώ πολλά χρόνια, θα συνεχίσω να τη διεκδικώ μέχρι να το πετύχω, αφού υπάρχει και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
5. Ενισχύθηκαν τα δικαιώματα της εργαζόμενης μητέρας (χρόνος γονικής άδειας, χρηματοδότηση φύλαξης των παιδιών, συνέχιση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι» και βοήθειας στους ηλικιωμένους)
6. Βελτιώθηκε η θέση της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία (νέος νόμος για την οικογενειακή βία, τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, κάλυψη εξωσωματικής γονιμοποίησης από τα ταμεία, τροποποίηση του νόμου περί υιοθεσίας-απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών).

Πάντα ενεργούσα με σεβασμό στη γυναίκα και στην προστασία της. Είμαστε το 50% του πληθυσμού, ο μισός ουρανός είναι δικός μας και τον διεκδικούμε.

Όταν πρωτοεκλέχτηκα στη Βουλή οι γυναίκες ήταν μόλις το 3% του συνόλου των Βουλευτών, σήμερα είναι το 17,5%. Ρίξαμε σκάλα οι πρώτες για να ανέβουν και άλλες, βοηθήσαμε με την υπευθυνότητα και τη δυναμικότητά μας, ανοίξαμε το δρόμο, θέλουμε όμως να γίνουμε περισσότερες. Γιατί η ανανέωση στην κοινωνία θα έρθει από αυτό το αναξιοποίητο δυναμικό, που σήμερα είναι το ίδιο, ίσως και περισσότερο μορφωμένο και ικανό. Αυτές τις δυνάμεις τις χρειάζεται η κουρασμένη Ελληνική Κοινωνία, τον τρόπο σκέψης, ευαισθησίας, διαίσθησης και τις προτεραιότητες που βάζει η γυναικεία φύση.

Για εμένα η πλήρης ισότητα θα επέλθει όταν καμία γυναίκα δεν θα έχει δίλλημα εργασίας ή καριέρας, γιατί θα την βοηθά η Πολιτεία, όταν έχει δουλειά και για αυτό έχουμε ακόμα δρόμο. ΜΑΖΙ οι γυναίκες μπορούμε να τα καταφέρουμε. ΖΗΤΩ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΟΥ για να πετύχουμε όσα διεκδικούμε. Για σένα και τις επόμενες γενιές κοριτσιών.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, 2009


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.