Pellanet

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως Νάουσας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η εκπαιδευτική επίσκεψη των μελών της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στην Εθνική βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως στην Ε.Λ.Νάουσας.

Γονείς και παιδιά, τριάντα δυο στον αριθμό ξεναγήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπό την καθοδήγηση της κας Καραγιαννοπούλου Βάσως, στα μοναδικά ζωντανά κειμήλια της παιδείας και τους Ελληνικού πολιτισμού της Ανατολής.Από την ανταλλαγή των πληθυσμών ήρθαν στην Ελλάδα το 1924 και οι τελευταίοι Αργυρουπολίτες, ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες, όπου έζησαν και μεγαλούργησαν χιλιετίες έφεραν με μύριες δυσκολίες, στη νέα τους πατρίδα και τα ιερά τιμαλφή των εκκλησιών και τα βιβλία του Φροντιστηρίου ανεκτίμητης αξίας. Μετά το πέρας της πολύ ενδιαφέρουσας ξενάγησης ακολούθησε βόλτα στην όμορφη πόλη της Ναουσας.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.