Pellanet

Η Ντόρα Μπακογιάννη στα Γιαννιτσά

Τι είπε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας-Πως θα κυβερνήσει

«Λέω σε όλους ελάτε, ψηφίστε αυτή την παράταξη.
Κατά προτίμηση εμένα»
Ξεκίνησε η μάχη των υποψηφίων της γαλάζιας παράταξης, με πρώτη επίσκεψη στο νομό Πέλλας της υποψήφιας προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη κατά τη χθεσινή της περιοδεία στο νομό μας, μίλησε σε μέλη και στελέχη του κόμματος σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης των Γιαννιτσών.
Aναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει και πάλι η ΝΔ η μεγάλη παράταξη που θα κυβερνήσει εκ νέου τη χώρα και ζήτησε την ενεργό συμμετοχή των μελών και στελεχών του κόμματος στις διεργασίες που θα ακολουθήσουν.
Επισήμανε πως αν εκλεγεί πρόεδρος, δεν μπορεί με θαύματα να εξαφανίσει τη διαφορά των 10 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και με τη βοήθεια των μελών καi στελεχών θα τα καταφέρει. Σε ό,τι αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι η ίδια έχει γυρίσει σελίδα καθώς «δεν έχει νόημα να θυμόμαστε αυτά που μας πληγώνουν». Για τη ΝΔ τόνισε πως δεν είναι διχασμένη. «Είναι λαβωμένη, είναι πικραμένη και χρειάζεται αναγέννηση και όχι επανίδρυση».
Για την επανίδρυση του κράτους
«Έχω υπάρξει δήμαρχος και μάλιστα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Στην Αθήνα. Είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ με τα ΚΕΠ και την ολοκληρώσαμε εμείς. Στην επανίδρυση του κράτους δεν φτάσαμε, δεν προχωρήσαμε για διάφορους λόγους, όπως οικονομικούς. Πρέπει να αλλάξουμε και τη νοοτροπία. Η κυβέρνηση μας φοβήθηκε πολλές φορές. Δεν πρέπει να το ξανακάνουμε» υποστήριξε η κυριία Μπακογιάννη.
«Τα κέντρα των Αθηνών δεν δίνανε φωνή στη βάση. Με εσάς μπορούν να αλλάξουν αυτά. Να μπορεί να ακούγεται ο λόγος της τοπικής, όχι του προέδρου, σκαλί-σκαλί, είπε ο πρόεδρος της Τοπικής της Ν.Δ. Έδεσσας, Παναγιώτης Βλάχος όταν πήρε το λόγο στην ανοιχτή συζήτηση που γινόταν.
«Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουμε λόγο. Και, κυρίως, τα μέλη, τα στελέχη, οι ψηφοφόροι της παράταξής μας. Από το βήμα αυτό θα διατυπώνω τις δικές μου απόψεις για την πορεία του κόμματος και θα αφουγκράζομαι τις δικές σας. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων δυναμώνουμε το διάλογο που πρέπει να αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματός μας, δυναμώνουμε την ίδια τη Νέα Δημοκρατία».
«Η ΝΔ πρέπει να βρει ξανά το συγχρονισμό της με την κοινωνία. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω. Να επανακαθορίσουμε με βάση τις νέες εξελίξεις την πολιτική μας φυσιογνωμία και να δούμε τις οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές που χρειαζόμαστε» δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».
Για τη διαδικασία εκλογής
«Στην πορεία προς το συνέδριο πρέπει να αποφύγουμε τις εντάσεις. Χρέος όλων μας είναι να δείξουμε την απαραίτητο σεβασμό απέναντι στους πολίτες που μας ψήφισαν. Η διαδικασία πρέπει να χαρακτηριστεί από ευπρέπεια και ψυχραιμία. Οι όποιες αντιπαραθέσεις να γίνουν με πολιτικούς όρους, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και συμπεριφορές που θα δυσκολέψουν το έργο μας την επόμενη μέρα. Από τη διαδικασία αυτή η ΝΔ πρέπει να βγει πιο ισχυρή και ανανεωμένη. Η εκλογή θα γινόταν από το Συνέδριο. Βρέθηκε όμως ένας σύννομος τρόπος καταστατικά για να πάμε από τη Βάση. Ελπίζουμε η εταιρία που ανέλαβε για το βεβαιωμένο on line να το κάνει. Έως και εκείνη τη μέρα, θα πηγαίνουμε να γίνουμε μέλη, ώστε να μπορούμε να ψηφίσουμε».

Φίλοι ή μέλη
«Κάποιοι είπαν να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι φίλοι του κόμματος. Εγώ είμαι αντίθετη. Έχουμε υπογράψει όλοι μία συμφωνία, μιλάει για μέλη που μπορούν να εγγραφούν μέχρι και την τελευταία στιγμή για να ψηφίσουν. Φίλους έχω και από τον ΛΑΟΣ και από το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πήγαινα όμως να τους ψηφίσω. Δεν θέλουμε άλλους από τη Βάση. Να μείνουν οι άνθρωποι που ήταν μέλη ή όσοι νέοι εγγραφούν. Λέω σε όλους ελάτε, ψηφίστε αυτή την παράταξη.
Κατά προτίμηση εμένα» είπε η κυρία Μπακογιάννη και όλοι χειροκρότησαν γελώντας.

Για τις προτάσεις που κατέθεσε

«Θεσπίζεται συγκεκριμένος χρόνος θητείας του Προέδρου του κόμματος.
Ήδη, με την εκλογή Προέδρου από τα μέλη κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι μητροπολίτης για να εκλέγεται ισοβίως. Θα πρέπει να έχει θητεία, να κρίνεται από την απόδοσή του και να επαναξιολογείται. Η θητεία θα προτείνω να είναι 4ετής. Αποδίδεις, έχεις μέλλον, δεν κάνεις, δρόμο. Άλλος. Για αυτό και η τετραετία πρέπει να θεσπιστεί».

Για το Συμβούλιο Δεοντολογίας
«Θα εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τα κόμματα πρέπει να μάχονται για τα συμφέροντα των πολιτών. Ο κόσμος θα μιλάει στην κεντρική επιτροπή, αλλά όταν θα παίρνεται μια απόφαση θα τηρείται. Όχι, αυτό που βλέπουμε τώρα. Να βγαίνει ο κάθε πολιτικός και να λέει τα δικά του και να κατηγορεί τους άλλους…». ς.

Χριστίνα Κωστογλίδου Παπαδοπούλου

Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου, 2009


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook