Pellanet

Ημερίδα της ΔΔΕ Πέλλας και του ΓΝ Πέλλας για τη δωρεά μυελού των οστών

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σε συνεργασία με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τις Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας, το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών Λυκείων για τη δωρεά μυελού των οστών, με τίτλο «Δωρεά Ζωής».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά, από το Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Σμία, την Τρίτη 20/03/2018, 11.00-13.00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 εθελοντές δότες, αλλά χρειάζονται πολλοί ακόμη,  για να επιτευχθεί ο στόχος των 200.000 δοτών και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες όσων χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών (25 στους 100 θα βρουν συμβατό δότη από την οικογένεια τους, η ζωή όμως των άλλων 75 εξαρτάται από τους εθελοντές δότες). Η δωρεά μυελού των οστών είναι πολύ σημαντική αλλά απλή διαδικασία και σώζει ανθρώπινες ζωές.

 

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00