Pellanet

« Ιορδάνης Τζαμτζής: Στη Σκύδρα πρέπει να λειτουργήσει Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής»

Ουσιαστικό και έμπρακτο το ενδιαφέρον του Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή για τα παιδιά με αναπηρίες στη Σκύδρα με την αναφορά που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο. Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό να ανταποκριθεί θετικά και το συντομότερο δυνατό στο αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για την Ίδρυση Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής στη Σκύδρα. «Το σχολείο αυτό θα αποτελέσει το χώρο εκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων των παιδιών με αναπηρία έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν την επιδιωκόμενη αυτονομία βοηθώντας πρώτα τον εαυτό τους και κατά δεύτερον την οικογένεια τους. Η εμπεριστατωμένη εισήγηση της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και οι υπάρχουσες υποδομές για την στέγαση του σχολείου, δηλαδή το πρώην Δημοτικό Σχολείο Μαυροβουνίου, αποτελούν ισχυρά και χωρίς έξοδα στοιχεία έτσι ώστε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει την υλοποίηση του έργου. Τέτοια έργα που προάγουν το εκπαιδευτικό επίπεδο των νέων με αναπηρία θεωρώ ότι είναι αυτονόητο να υλοποιούνται στο συντομότερο δυνατό χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής κ. Τζαμτζής κατά την παράδοση της σχετικής πρότασης στον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27