Pellanet

Κάλεσμα ΠΑΣΥ Πέλλας στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Όλο και πιο άγρια και ανελέητη η επίθεση στο εισόδημα της φτωχομεσαίας αγροτιάς από την Κοινής Αγροτική Πολιτική της ΕΕ , τις Ελληνικές κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τα χαράτσια, η φορολογία της φτωχολογιάς από το πρώτο ευρώ, τα αυξημένα ασφάλιστρα, είναι εργαλεία που στόχο έχουν τη συγκέντρωση γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων», αδιαφορώντας για το μαζικό ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων μικρών οικογενειακών αγροτικών νοικοκυριών από τα σύγχρονα τσιφλίκια. Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αποδεχτεί τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και προσκυνάνε την ΕΕ, δίνουν ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την εφαρμογή μνημονίων & δανειακών συμβάσεων ΕΕ & Τρόϊκας για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα αν αυτοπροσδιορίζονται μνημονιακοί ή αντομνημονιακοί .
Άλλη μια χρονιά πετσοκομμένου αγροτικού εισοδήματος το 2013 για τη φτωχομεσαία αγροτιά ( Απλήρωτες για μήνες παραγωγές σε Γάλα, Φρούτα και μάλιστα τιμές παραγωγού κάτω από το κόστος παραγωγής των καλλιεργειών. Ζημιές από καιρικά φαινόμενα χωρίς την ουσιαστική κάλυψη από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, συνέχεια αυξανόμενο Κόστος παραγωγής σε Φυτοφάρμακα , Λιπάσματα , Ζωοτροφές , ΦΠΑ εφοδίων στο 23% , πολύμηνη καθυστέρηση της έστω και πετσοκομμένης κατά 50% επιστροφής ΦΠΑ για μεγάλο μέρος των αγροτών , εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης , αγρ. ρεύμα , φοροχαράτσωμα χωραφιών, χαράτσια αρδευτικών γεωτρήσεων & σήμανσης ζώων , σημαντικά προβλήματα των επενδύσεων χωρίς αντίκρισμα των Νέων Αγροτών, κ.ά. ) .
Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 έρχεται με νέα εργαλεία εξόντωσης και με τον αισθητά μειωμένο προϋπολογισμό της ΕΕ για τη γεωργία – ήδη από το 2014 θα υπάρχει μείωση άμεσων επιδοτήσεων 5% - που θα επιδεινώσει ακόμα παραπέρα τον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών . Η νέα ΚΑΠ οδηγεί σε μείωση των επιδοτήσεων, νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, μείωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αφού η αγρανάπαυση επιδοτείται, με τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» και αμειψισπορά σε όσους έχουν πάνω από 100 στρέμματα. Από κοντά συμβάλουν στην ίδια ρότα ο νέος νόμος διάλυσης του Συνεταιριστικού & Συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος , οι αντιασφαλιστικοί Κανονισμοί του ΕΛΓΑ & του ΟΓΑ , το ξεπούλημα της ΑΤΕ & των κρατικοσυνεταιριστικών μονάδων ( ΕΒΖ , ΣΕΚΑΠ , ΕΛΒΙΖ , ΔΩΔΩΝΗ , κλπ ) .
Όμως δεν ενδιαφέρουν τους κυβερνώντες οι απούλητες παραγωγές ή οι ξεπουλημένες παραγω-γές με τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής και για πολλούς μήνες απλήρωτες απο τους εμπορο-βιομήχανους, αλλά η επιδότηση των τραπεζιτών και βιομηχάνων . Δεν τους ενδιαφέρουν οι απαράδεκτες τιμές παραγωγού για το σύνολο των αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά οι φοροαπαλλαγές εφοπλιστών και βιομήχανων. Δεν τους ενδιαφέρει η ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη των καλλιεργειών των αγροτοκτηνοτρόφων, αλλά η αρπαγή ακόμη και των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Δεν τους ενδιαφέρει η τραγική κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια και στην ύπαιθρο με την συρρίκνωση των περιφερειακών Νοσοκομείων, η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, δεν τους απασχολεί που πάνω από το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστο μιας και αδυνατεί να πληρώσει τα διογκωμένα ασφάλιστρα του ΟΓΑ.
Συνάδελφοι αγρότες & αγρότισσες
Αυτά ακριβώς είναι που απασχολούν και προβληματίζουν όλους μας. Πρέπει να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή αντιαγροτική λαίλαπα και στις πολιτικές & τα κόμμα-τα , που μας οδηγούν μακριά από τα χωριά και τα χωράφια μας. Οι αγώνες μας ενάντια σε αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει, μας ξεκληρίζει, μας οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση είναι πλέον μονόδρομος . Ένας μονόδρομος για τη πραγματική διέξοδο και την ουσιαστική λύση σε όφελος των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων .
Σ'αυτό τον αγώνα έχουμε συμμάχους , χρειάζεται να συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας βή-ματα με το ΠΑΜΕ των εργατοϋπαλλήλων , την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών & εμπόρων , το ΜΑΣ της σπουδάζουσας νεολαίας , την ΟΓΕ των γυναικών της λαϊκής οικογέ-νειας , που είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής καπιταλιστικής πολιτικής .
Μπορούμε να συμβάλουμε με την παραγωγή ποιοτικών , υγιεινών και φτηνών αγροτοκτη-νοτροφικών προϊόντων στη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας . Έχουμε την εμπειρία & την επιστημονική γνώση , έχουμε τις προϋποθέσεις ( εδαφικές , κλιματολογικές , κλπ ) για να το πετύχουμε. Μπορούμε να καλύψουμε όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και να αυξήσουμε τις συναλλαγματοφόρες εξαγωγές , αλλά αυτό προϋποθέτει μια άλλη εξουσία που θα είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Ο απλήρωτος ιδρώτας της δουλειά μας στο χωράφι & τη στάνη και η πορεία ξεκληρίσματός μας δεν είναι μονόδρομος . Δεν πρέπει με τον ιδρώτα αυτό να αυγαταίνουμε καθημερινά τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων . Μπορούμε σαν πρωτογενής τομέας να συμβάλουμε στο ξεπέρασμα των συνεπειών για το λαό μας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης .
Δε θα πληρώσουμε εμείς για τη καπιταλιστική κρίση . Δεν ήταν και δεν είναι μονόδρομος η ΕΕ . Με μια άλλη πολιτική αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού , μπορούμε να διασφαλίσουμε δουλειά και εισοδήματα στον εργαζόμενο λαό, να καλύψουμε δωρεάν τις ανάγκες στους τομείς της Παιδείας , της Υγείας , του Πολιτισμού & της Αναψυχής . Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες σε μαζική & αγωνιστική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στη Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης στις 6.00' μ.μ.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ : ΕΔΕΣΣΑ - Πλατ.Ελευθερίας στις 3.30' το απόγευμα
ΣΚΥΔΡΑ - Μαυροβούνι στις 3.45'
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-Εγνατία-Είσοδος πόλης στις 4.15'

Δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, 2013


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.