Pellanet

Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Πέλλας για το Συλλαλητήριο της 8ης Σεπτεμβρίου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε συνεδρίαση της,  αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στις δράσεις της ΓΣΕΕ εν όψει της ΔΕΘ.

Καλούμε όλα τα μέλη της οργάνωσης μας και τους εργαζομένους της Πέλλας να συμμετέχουν στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και την πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Όλα τα μεγάλα και σημαντικά εργασιακά θέματα που έχουν εξαθλιώσει τον κόσμο της εργασίας, εκκρεμούν και συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε.

Τα εργασιακά μας δικαιώματα έχουν λεηλατηθεί τα τελευταία και θέλει αγώνα, συμμετοχή και υπευθυνότητα για να επανέλθουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία σε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Οι κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτελούν την αφετηρία μιας νέας αγωνιστικής πορείας των συνδικάτων, με στόχο την υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:
-Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων
-Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.
-Κοινωνική ασφάλιση με την εγγύηση του Κράτους στη χρηματοδότηση, στη μακροχρόνια βιωσιμότητα και στην κοινωνική αποτελεσματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
-Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας,
-Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατάργηση εμπλοκής Κράτους στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου,-Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό
-Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές).
-Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων

-Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ- ΕΦΚΑ

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μεταβούν στο συλλαλητήριο με το πούλμαν να απευθυνθούν στα γραφεία του εργατικού κέντρου για να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00  στο τηλέφωνο 6932393043.

Δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’

17:28 - Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Πέλλας – Προθεσμία ως 1η Αυγούστου

17:27 - Θερινό Πρόγραμμα διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού

17:25 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα- Πρόγραμμα

17:22 - Συναυλία-Μουσική βραδιά “ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ”

17:19 - : Θερινός κινηματογράφος στη Σκύδρα

17:18 - ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

17:16 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής