Pellanet

Καθαρισμός του ποταμού στην Ανατολική πλευρά της Αριδαίας, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πόλης

 

Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.

Κατόπιν εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας, σχετικής άδειας του Δασαρχείου και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθαρίζεται η κοίτη του ποταμιού στην ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία έχει να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια –ίσως πάνω από 15 χρόνια.

Η κοπή δέντρων περιορίζεται μόνο σε αυτά που βρίσκονται εντός της κοίτης και τα οποία εμποδίζουν τη φυσική ροή του νερού, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την πόλη. Στόχος λοιπόν αυτής της παρέμβασης είναι η αντιπλημμυρική της θωράκιση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Συνέδριο στο οποίο συμμετείχε στην Ιταλία, επισκέφθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Στέφανο Αβραμίκα τον χώρο των εργασιών, όπως θα πράξει και αύριο Παρασκευή, με σκοπό να εποπτεύσει την πορεία της παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Γίνεται μία ουσιαστική και σημαντική παρέμβαση, η οποία θωρακίζει αντιπλημμυρικά την πόλη της Αριδαίας. Οφείλουμε να διατηρούμε την κοίτη του ποταμού καθαρή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Καλό είναι οι ευαισθησίες να έχουν πολύπλευρες κατευθύνσεις. Είμαι πραγματικά ευαίσθητος για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια αν δεν υπήρχε αναγκαιότητα που σχετίζεται με την προστασία της πόλης μας και την πολιτική προστασία και αν δεν είχαμε τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών».

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:25 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στην Κατερίνη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

18:16 - Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:12 - Η Περιφερειάρχης στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

16:02 - ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

15:56 - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΡΑΜΑ – Ημερίδα – Δευτέρα 26 Γενάρη στις 5:30μ.μ.

15:48 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Αυστρία και Φινλανδία

15:43 - ERASMUS+1ου ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

13:08 - «Η Ποίηση στα Χρόνια της Σιωπής, 1967–1974 – Η Επίδραση του Γιώργου Σεφέρη»

15:20 - Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

15:13 - Από την ποίηση στη μουσική… Ένα δίκτυο έμπνευσης με γέφυρα τον Ντεμπυσύ