Pellanet

Καθυστέρηση κατασκευής σχολικών μονάδων

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στις 23-11-2010 στη Βουλή την υπ' αριθ. 6553 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία ζητούσε διευκρινήσεις για την καθυστέρηση της κατασκευής των σχολικών μονάδων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, έργα των οποίων, όπως είναι γνωστό μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Γιώργου Καρασμάνη εντάχθηκαν στο καθεστώς Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ) (υπ' αριθ. 41.00/576/16-03-2009 έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ).
Ειδικότερα για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και προκειμένου να επιλυθεί το οξύ πρόβλημα στέγασης, ο Γιώργος Καρασμάνης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των Εκπαιδευτικών, αρχικά εξασφάλισε τη θετική ανταπόκριση της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου για την κατασκευή των απαιτούμενων σύγχρονων εγκαταστάσεων.
Ακολούθησε η κατάθεση πλήρους μελέτης και αποφασίσθηκε η ένταξη του έργου στο καθεστώς Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ) με την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας υπολογιστών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κλπ.
Επειδή όμως αυτή η απόφαση δεν ικανοποιούσε το βουλευτή πλήρως, αφού δεν αντιμετώπιζε το οξύ πρόβλημα της στέγασης των παιδιών, ο Γιώργος Καρασμάνης επανήλθε και ζήτησε την προσθήκη τριών ( 3 ) αιθουσών ελαφρού οπλισμού, που πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, μέχρι την ολοκλήρωση της μόνιμης κατασκευής.
Μετά από την παρατηρούμενη καθυστέρηση στην κατασκευή των σχολικών μονάδων, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε την προαναφερθείσα σχετική ερώτηση, στην οποία δόθηκε από τον Υφυπουργό Υποδομών κύριο Μαγκριώτη η παρακάτω απάντηση:
«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης σας πληροφορούμε ότι, η κατασκευή των Σχολικών μονάδων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών στο Νομό Πέλλας, βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ, με ενδεικτικούς προϋπολογισμούς 2.975.000 ευρώ και 3.460.000 ευρώ αντίστοιχα.
Επισημαίνεται ότι ο ΟΣΚ παρεμβαίνει όταν υπάρχει σχετική Υπουργική Απόφαση, ως δυνητικός τελικός δικαιούχος, από τις σχετικές προσκλήσεις των αντίστοιχων Περιφερειών ».

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026