Pellanet

Κινητοποίηση πολιτών και εργαζομένων του Νοσοκομείο των Γιαννιτσών λόγω ελλείψεων

Με ανακοίνωση που καταγράφει όλα όσα δεν υπάρχουν στον τομέα της υγείας στην πόλη των Γιαννιτσών και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών αποφάσισε να προβεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου καλώντας όλους να συμπαρασταθούν σε αυτόν τον αγώνα γιατί πολύ απλά, τους αφορά όλους!

Η ανακοίνωση που έχει την υπογραφή του προέδρου των εργαζομένων, Συμεών Φωστηρόπουλου και της γραμματέας, Χρύσας Δήμου έχει ως εξής:

Εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Γιαννιτσών είμαστε σίγουροι πως ακόμα και αν γνωρίζεις κάποια πράγματα, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να σε ενημερώσουμε για τα πολλαπλά  προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας στη λειτουργία του και τα οποία προκαλούν την δική σου ταλαιπωρία με μεγάλες καθυστερήσεις σε ραντεβού, εξετάσεις και θεραπείες.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Γιαννιτσών έχοντας βαθιά συναίσθηση της ευθύνης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής του δήμου Πέλλας, με γνώμονα αποκλειστικά το θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών για πρόσβαση στις υπηρεσίες και για παροχή υγείας χωρίς διακρίσεις, προβαίνει σε δυναμική κινητοποίηση για την άμεση κάλυψη των αναγκών του.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες της Πέλλας να συμμετάσχουν στην Πορεία Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 από την είσοδο του νοσοκομείου με κατάληξη τον πεζόδρομο Γιαννιτσών, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των φορέων της πόλης μας με αίτημα την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Διεκδικούμε

  • Την άμεση εγκατάσταση αξονικού τομογράφου (ήδη έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που ανεστάλη η λειτουργία του λόγω βλάβης)
  • Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς και την μονιμοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, επικουρικοί. Η υποστελέχωση του νοσοκομείου έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται καθημερινά οι ειδικότητες ουρολόγος, νευρολόγος, ωρλ, οφθαλμίατρος με αποτέλεσμα οι πολίτες του δήμου μας να μετακινούνται σε νοσοκομεία όμορων νομών.
  • Την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού για την ασφάλεια (security) των ασθενών, των εργαζόμενων και των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου καθώς το υπάρχον προσωπικό καλύπτει μόνο τη νυχτερινή βάρδια
  • Την επαρκή χρηματοδότηση για την άμεση αντικατάσταση του υπάρχοντος απαρχαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (καρδιογράφους, μόνιτορ, κλίβανο αποστείρωσης, ανελκυστήρες, πλυντήρια)

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει πραγματικά στους πολίτες της Πέλλας.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’

17:28 - Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Πέλλας – Προθεσμία ως 1η Αυγούστου

17:27 - Θερινό Πρόγραμμα διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού

17:25 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα- Πρόγραμμα

17:22 - Συναυλία-Μουσική βραδιά “ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ”

17:19 - : Θερινός κινηματογράφος στη Σκύδρα

17:18 - ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

17:16 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής