Pellanet

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
H διαδικασία αυτή των προσλήψεων μέσω stage με έχει βρει εξαρχής αντίθετο, διότι πίστευα, ότι αντί να λύνει ριζικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι μας, τους καθιστούσε ομήρους ενός καθεστώτος «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.
Προσωπικά, καταγγέλλω την αναλγησία της νέας κυβέρνησης : δικά της στελέχη ήταν εκείνα που εδώ και μια δεκαετία «ανακάλυψαν» και εισήγαγαν το θεσμό των stage για να διευκολύνουν και να διευρύνουν τις πελατειακές κομματικές σχέσεις τους.
Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι ότι ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, οι άνθρωποι δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Συνεπώς, η απόφαση για απόλυση τους, σε συνδυασμό με την κατάργηση της μοριοδότησης τους, αποτελεί μια πρωτοφανή αναλγησία. Και ειδικότερα όταν προέρχεται από μια κυβέρνηση η οποία κέρδισε στις εκλογές με δέσμευση για κοινωνική δικαιοσύνη. Για ποια δικαιοσύνη όμως μιλάμε όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία εισήγαγε τα stage μονιμοποίησε εκείνους τους οποίους προσέλαβε άλλα τώρα πετάει στους δρόμους εκείνους οι οποίοι θεωρεί ότι δεν αποτελούν πελατεία τους; Και όχι μόνο αυτό, ήρθε η ώρα να ειπωθεί ακόμη μια αλήθεια, ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, στελέχη της τότε αντιπολίτευσης έκαναν χρήση των προγραμμάτων stage «βολεύοντας» δικούς τους ανθρώπους.
Και ένα τρίτο για να τελειώνουμε. Ας μη ξανακούσουμε για προσλήψεις που έγιναν μετά την προκήρυξη των εκλογών. Προσλήψεις είχαν αποφασισθεί από τον Ιούνιο, οι διαδικασίες ξεκίνησαν, οι εκλογές έγιναν πρόωρα, Διοικητής του ΟΑΕΔ κατά την προεκλογική περίοδο ήταν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Σε αυτό το σημείο για μια ακόμη φορά θυμίζουμε ότι αντίθετα με ότι κάνει η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του 2004 μονιμοποίησε χωρίς καμιά διάκριση 35.000 συμβασιούχους που τους κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ και χιλιάδες άλλους μοριοδότησε σε προκηρύξεις για την πρόσληψη τους στο Δημόσιο.
Απευθύνω έκκληση προς την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να βάλει τέλος στην ρεμβασιστική κομματική απόφαση που οδηγεί στην ανεργία χωρίς προοπτική νέους ανθρώπους, παραβλέποντας την σημαντική και ουσιαστική προσφορά τους επί σειρά ετών στο Δημόσιο ενώ ταυτόχρονα καταχρηστικά τους αφαιρεί νομοθετημένα κεκτημένα δικαιώματα.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου, 2009


Σχόλια


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.