Pellanet

Κρασί θα αναβλύζει από το συντριβάνι της Νάουσας

Στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Νάουσας, το συντριβάνι στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα γεμίσει με 32 τόνους ξινόμαυρο κρασί, βοηθώντας έτσι τη γιορτινή διάθεση των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών.
Ο «Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσα», θα γεμίσει το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας της μακεδονικής πόλης με 32 τόνους ξινόμαυρο …κρασί, με σκοπό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Γιώργος Φουντούλης, να δελεάσει τον κόσμο να το γευτεί και να αποδείξει ότι η Νάουσα είναι «Πόλη του Κρασιού».
Το χάπενινγκ αυτό είχε γίνει για πρώτη φορά το 2008 και «τρέλανε κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούλης, ενώ είχε καλυφθεί ακόμα και από το BBC.
Η ποικιλία σταφυλιού ξινόμαυρο, παράγεται, κατά κύριο λόγο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και διακρίνεται για το πλούσιο «σώμα» τη γεύση και το άρωμα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου, ο αμπελώνας της Νάουσας – που κατοχυρώθηκε νομοθετικά ως Αμπελουργική Ζώνη Ονομασίας Προέλευσης – φτάνει σήμερα τα 7.000 στρέμματα. Η συνολική παραγωγή οίνων, με Ονομασίας Προέλευσης «Νάουσα», είναι της τάξης των 2.500.000 λίτρων, από τα οποία το 30-40% εξάγεται. Στην περιοχή οινοποιούνται και άλλα 2.000.000 λίτρα ερυθρών, ροζέ και λευκών οίνων.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:45 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ¨ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ¨»

17:18 - «Εκπαιδευτικές δράσεις εκτός σχολικής μονάδας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» άρθρο με την άποψή του Ηλία Διαμαντόπουλου

10:15 - Ο «τολμηρός Μάριος» από τη Νέα Πέλλα στην πρώτη του παράσταση

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών