Pellanet

Ξεκίνησε η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων

Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Γιαννιτσών. Η πρώτη φάση του έργου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αφορά τις οδούς Δημάρχου Στάμκου, Ταγματάρχου Γεωργούλη και τμήμα της οδού Καψαμπέλη στο ύψος των εμπορικών καταστημάτων. Η τοποθέτηση των διακοσμητικών φωτιστικών σωμάτων στα πεζοδρόμια του εμπορικού κέντρου συνολικού προϋπολογισμού 272.000 ευρώ θα συνεχιστεί κανονικά και τις επόμενες εβδομάδες.
Στόχος και αυτής της παρέμβασης η οποία ξεκινά από την οδό Βενιζέλου από την είσοδο της πόλεως και απλώνεται σε όλους σχεδόν τους κεντρικούς δρόμους είναι η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλεως των Γιαννιτσών παράλληλα με αντίστοιχες παρεμβάσεις όπως η εφαρμογή της κυκλοφοριακής Μελέτης, με τη διαγράμμιση των οδών, την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, την έναρξη του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, την ανακατασκευή πεζοδρομίων που σύντομα θα δημοπρατηθεί κα.
Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συμβάλλουν στην άνετη και ασφαλέστερη μετακίνηση πεζών και οχημάτων, στην αποσυμφόρηση των κεντρικών δρόμων, στην εύκολη πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα και τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.
Με αφορμή τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν στο κέντρο των Γιαννιτσών ο δήμαρχος Νικόλαος Παπανικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως είχαμε υποσχεθεί στους δημότες και διατυπώσει στις Προγραμματικές μας δεσμεύσεις, η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης θα γίνονταν στη διάρκεια του τρίτου έτους της θητείας μας. Οι προτεραιότητες μας ήταν σαφείς και καλά αξιολογημένες σύμφωνα με τις ανάγκες όλων των δημοτών μας. Έχουμε μπροστά μας 16 μήνες για να υλοποιήσουμε τις βασικές μας δεσμεύσεις. Μεθοδικά βαδίζουμε στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει με μικρές αποκλίσεις που δεν αλλάζουν την πορεία και τους στόχους μας. Θέλουμε μια πόλη φιλική και φιλόξενη για κάθε επισκέπτη. Μια πόλη άνετη, με υποδομές και με κοινόχρηστους χώρους πρασίνου που θα ανταποκρίνονται στο αίσθημα των δημοτών μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουμε…»

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου, 2009


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:34 - 4ο Περιβαλλοντικό & Αθλητικό Φεστιβάλ «ΑΓΑΠΩ ΛΟΥΔΙΑ» – Μη λείψει κανείς!

12:30 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις σε κοινότητες της Αλμωπίας

12:26 - Η βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας φιλοξένησε τον ποιητή Θοδωρή Σαρηγκιόλη

12:22 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Νάξο

12:19 - Μήνυμα του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη σε μαθητές και γονείς για τις πανελλαδικές εξετάσεις

12:17 - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της απόφασης Αυγενάκη για το πρόγραμμα ενίσχυσης των παρακάρλιων περιοχών, ύψους 43 εκατ. ευρώ

12:14 - Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη στον Δήμαρχο Πέλλας

07:23 - Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Τετάρτη 29 Μαΐου στον Άγιο Σπυρίδωνα (περιοχή Αγίου Γεωργίου)

15:02 - Ενημέρωση προς τους Δημότες- Προτροπή μη χρήσης της γέφυρας του Πλατανότοπου μέχρι νεότερης ανακοίνωσης

15:00 - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ